Usvojen Nacrt budžeta za 2021. godinu ,centralna javna rasprava 25.februara

Svih 14 tačaka usvojenog dnevnog reda danas održane II redovne sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa prihvaćeno je od strane vijećnika u svega dva sata.

Nacrt budžeta za 2021.godinu koji je pušten u javnu raspravu ove godine je u visini od nešto više od 9.000.000,00 KM i u odnosu na izvršenje za 2020.godinu manji je za nekih 500.000,00 KM.Centralna javna rasprava o Nacrtu budžeta odlučeno je, održaće se 25.februara.U javnu raspravu pušteni su i Nacrt programa zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu. Ukupno po planu za komunalnu potrošnju ove godine bi smo trebali izdvojiti 668 000 KM. Centralna javna rasprava je takodje zakazana za 25.februar. Na javni uvid ide i Nacrt izmjena i dopuna RP“Poslovna zona Pilana“ kao i prednacrt izmjena i dopuna Prostornog plana općine 2007-2027.godina.

Vijećnici su usvojili Prijedlog odluke o utvrđivanju bazne cijene kao osnovice za obračun naknade za uređenje građevinskog zemljišta za 2021. godinu na području općine Bosanska Krupa i u visini je od 70 KM za metar kvadratni, dok je prosječna građevinska cijena metra kvadratnog stambene površine 600 KM pomnoženo sa postotkom čija visina se odredjuje na osnovu zone u kojoj se nalazi objekt. Prihvaćeno je i da vrijednost boda za komunalnu naknadu za 2021. godinu bude identična prošlogodišnjoj odnosno za poslovne prostore 0,008 KM po metru kvadratnom, dok za stambene u visini od 0,006 KM. Bez diskusije usvojen je pored ostalog prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana o smanjenju emisije CO2 za period do 2030.godine.

Vijećnici su danas razriješili imenovane članove dvije komisije pri Općinskom vijeću, a koje su formirane na konstituirajućoj sjednici. Riječ je o statutarno-pravnoj i komisiji za administrativna i mandatsko-imunitetska pitanja te imenovali nove članove. Takodje su vijećnici prihvatili prijedlog rješenja o imenovanju preostalih deset komisija čiji predloženi članovi dolaze iz svih političkih stranaka koje participiraju u vijeću iako je bilo zamjerki na ovaj prijedlog od strane predsjednika Kluba ASDA Midhada Arnautovića koji je izmedju ostalog kazao da je SDP odustao od učešća u radu komisija i da se ovakav prijedlog ne može usvajati.

Kažimo i to da je prije samog početka rada po tačkama dnevnog reda ove sjednice predsjedavajući Djemal Elezović povukao, na vanrednoj sjednici usvojenu dopunu dnevnog reda medju kojima je i razrješenje zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća. U obrazloženju je navedeno da predsjedavajući ne priprema materijale odnosno odluke i rješenja koja su trebala biti na stolu prilikom vijećničkog izjašnjavanja o pomenutoj odluci pa shodno tome usvojene odluke nisu ni objavljene u Službenom listu. Prema tome zaključak je da je zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća i dalje Alen Lipovača (SDP) koji je izabran za zamjenika na jednom od nastavaka konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Bos.Krupa.

Tonski snimak danas održane II redovne sjednice Općinskog vijeća Bosanska Krupa RadioBK emituje u nedjelju od 10 sati.

Renata S.

OV 0502 1

OV 0502 2

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 301 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 332 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa