EMRIĆ: BIH MORA PLANIRATI SREDSTVA ZA MIGRANTSKU KRIZU

ponedjeljak, 27 Juli 2020 15:21

Bosna i Hercegovina je nadležna za migracije i azil i mora planirati neophodna finansijska sredstva za saniranje šteta i posljedica koje nastaju zbog migrantske krize - poručio je zastupnik u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Jasmin Emrić (A-SDA), nakon što nije usvojen njegov amandman za pomoć u rješavanju migrantske krize.

Tražena su simbolična sredstva od 450.000 KM za saniranje posljedica migrantske krize. Usvojen je budžet bez sredstava za to - istakao je Emrić.

Kaže kako se vlasti, s jedne strane, zalažu za rješavanje krize i podršku za upravljanje migrantskom krizom, ali da se, s druge strane, ništa u budžetu ne planira za to.

- To jedno s drugim ne ide. Ja stvarno ne razumijem zašto se taj simboličan iznos nije mogao pranirati, da bi se pomoglo pravosudnim institucijama u USK- naveo je.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH na hitnoj sjednici usvojio je Izvještaj Zajedničke komisije oba doma PSBiH o postizanju identičnog teksta Zakona o Budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsjedništvo BiH.

Za su glasala 23 poslanika, osam ih je bilo protiv, a suzdržanih nije bilo.  

U budžet nije ugrađen amandman koje je usvojio Predstavnički dom, a koji se odnosi na osiguranje sredstava za pomoć u rješavanju migrantske krize, kojom je najviše pogođen Unsko-sanski kanton.

Predsjedavajući Kluba poslanika SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Adil Osmanović novinarima je kazao da se traženi novac nalazi u budžetskoj rezervi i da će biti implemetran prema institucijama Unsko-sanskog kantona.

Izvor : RTV USK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 359 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1565 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa