Darija i Hana ,učenice s najboljim likovnim radovima

Na svečanoj sjednici u povodu Dana državnosti BiH dodijeljena su priznanja i nagrade učenicima i učenicama bosanskokrupskih osnovnih škola koji su svoje likovne radove poslali na javni konkurs Centra za kulturu,obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa.

Predsjedavajući Gradskog vijeća i gradonačelnik su tako su ih ovom prigodom,kao i njihove mentore, nagradili.

U kategoriji od prvog do petog razreda najbolji likovni rad uradila je učenica četvrtog razreda Druge osnovne škole Darija Šabić,pod mentorstvom nastavnice Erne Sulejmanović.

Drugo mjesto pripalo je Melihi Kajtezović,takođe učenici četvrtog razreda,ali iz Osnovne škole Otoka koju je mentorirala nastavnica Šerifa Keranović.

Učeniku petog razreda osnovne škole Jezerski Ilhanu Duranoviću i njegovoj mentorici Dijani Ičanović je pripala treće nagrada u ovoj kategoriji.

U konkurenciji od šestog do devetog razreda najboljim radom je ocijenjen rad Hane Bužimkić,učenice devetog razreda Prve osnovne škole,pod mentorstvom nastavnika Elvisa Begića,drugu nagrada je otišla u ruke učenice devetog razreda Fatime Hadžić iz Druge osnovne škole,a mentor ove učenice je bio Ermin Emrić.

I treću nagradu ,u kategoriji starijih razreda dobila je učenica devetog razreda,ali iz Osnovne škole Otoka-Merisa Duranović,uz mentora nastavnika Elvisa Begića.

Sve radove koji su pristigli na ovaj konkurs posjetioci svečane sjednice u povodu Dana državnosti mogli su pogledati na ,za ovu prigodu,postavljenoj izložbi u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa.

Uz iskrene čestitke nagrađanemim,svi učenici su pozvani da se sa svojim radovima jave i na slijedeći konkurs koji će biti priređen u povodu narednog Dana državvnosti BiH.

Dževada Štancl

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1661 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa