ZATVORENA 51. LIKOVNA KOLONIJA „KRUŠNICA“

Svečanom izložbom i promocijom monografije „50 godina Likovne kolonija Krušnica 1970 – 2020“ sinoć je u Gradskoj galeriji Bosanska Krupa svečano zatvorena 51. likovna kolonija „Krušnica“.

Ne krijući zadovoljstvo odrađenim poslom i naglašavajući značaj Likovne kolonije „Krušnica“ i njen doprinos u razvoju kulturno-turističke ponude Bosanske Krupe, ispred organizatora ističu da je ovogodišnja Kolonija, 51. po redu, jedna od najuspjelijih u pogledu broja učesnika pogotovo ukoliko se u obzir uzme situacija s pandemijom koronavirusa. Učešće u Koloniji, naime, uzela su 24 umjetnika iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore kao i jedna umjetnica iz Engleske što je fundus Gradske galerije Bosanska Krupa obogatilo za još oko 40 slika nastalih u protekla tri dana.

Ovogodišnju Koloniju obilježit će izlazak iz štampe monografije „50 godina Likovne kolonije Krušnica 1970 – 2020“ u izdanju JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa koja, nastala kao rezultat studioznog prikupljanja, arhiviranja i, u konačnici, prezentiranja likovne građe, predstavlja sintezu i sistematičan pregled 50-ogodišnjeg rada Likovne kolonije „Krušnica“, jedne od najzačajnijih likovnih kolonija na prostoru Bosne i Hercegovine.

Organizator 51. likovne kolonije „Krušnica“ je, kao i uvijek, JU „Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje“ Bosanska Krupa, a njenu realizaciju finansijski su podržali Ministarstvo obrazovanja, kulture i sporta USK-a, Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti te, naravno, Općina Bosanska Krupa.

Azra I.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 549 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2204 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa