Prijatelji Druge osnovne škole i našeg grada- džemat Saraj-Bosna

Islamska zajednica Bošnjaka 'Saraj –Bosna' iz Osnabrück-a u i ove godine posjetila je JU “Druga osnovna škola” Bosanska Krupa i uručila vrijednu donaciju za učenike ove škole.

Mutavelija ovog džemata, Elvir Kartal i ove godine posjetio je Drugu osnovnu školu i uručio direktorici Dairi Zjakić donaciju vrijednu 3700 eura koja će naredne školske godine obezbijediti obrok za 42 učenika ove škole. Džemat Saraj-Bosna ni ove godine, pored aktivnosti građenja i proširenja vlastitih prostorija te prikupljanja donacija za različite aktivnosti koje provodi, nije zaboravio Drugu osnovnu i njene učenike. Kako navodi Kartal, ovo je tradicija i planiraju da ostane tako.

Uz kolače i kafu, kako to nama i priliči, dočekani su gosti iz Osnabrück-a te im je uručena zahvalnica i slika Bosanske Krupe, ‘sitnica’ kako navodi direktorica Zjakić, naspram onoga što oni rade za našu djecu. Iako jedan od najmanjih džemata u Njemačkoj, džematlije ovog džemata već su poznate po svojoj humanosti te širokoj ruci prema potrebitima, ma gdje god oni bili. ‘’Svaki dinar, svaka marka, svaki euro što se uloži u radost nekog djeteta, Allah dragi pomogne i tebi i tvom džematu, tvojoj porodici da opet još vise imaš’’ – ističe Kartal.

Elma V.

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1647 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa