Printaj ovu stranu

Muzička poslastica u Bosanskoj Krupi

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница

Kad kažemo najbolji muzičari u BiH, pa i šire, nećemo lagati. Na bini Male sale Doma kulture u Bosanskoj Krupi sinoć su nastupili jedan od najboljih basista s naših prostora Dinko Kulenović, jedan od najboljih bubnjara Anes Beglerbegović i jedan od najboljih gitarista, a prošle godine proglašen gitaristom godine u svijetu, Igor Paspalj.

Muzička karavana je prestiž, kvaliteta i svijetla tačka u sivilu muzike kakva nas danas okružuje. Tri doajena muzičke scene, znalci svog faha, sinoć su bosanskokrupskoj publici pokazali i prikazali početke rock n rolla od početka 50-tih pa sve do danas, kroz kratke rifove, a potom i objašnjenja. Radionica je bila interaktivnog karaktera gdje su učesnici mogli postavljati pitanja i tražiti odredjena pojašnjenja, a generacije muzičara su se smjenjivale od osnovnoškolaca do onih malo iskusnijih muzičara, kao što je Linija života, koji su podržali ovu radionicu.

Anes Beglerbegović se posebno zahvalio Liniji života na dugogodišnjem radu i istrajanju u muzici, kazavši kako je poslije njihovih svirki poželio biti ono što sad jeste.

Muzička karavana je do sada bila u Prijedoru i Sanskom Mostu, a kao dio zasluge KUD-a Grmeč, posjetili su i Bosansku Krupu. Projekt traje do aprila slijedeće godine, a kako su kazali organizatori iz KBC-a, od interesiranja će ovisiti gdje će sve ova muzička poslastica naći svoju binu i istomišljenike.

Elma Velić

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 772 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости