Printaj ovu stranu

Paspartu radionice za mlade umjetnike Bosanske Krupe

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Paspartu radionice za mlade umjetnike Bosanske Krupe

Projekt kojeg je započeo i realizira JU ‘Centar za kulturu, obrazovanje i informisanje’, još uvijek je u punom jeku te je na današnjoj radionici, preko 25 učesnika, pravljenjem okvira, tehnikom paspartu, uređivalo svoje radove koje su naslikali proteklih radionica, gdje su zaokružili ciklus stvaranja i rada na svojim vlastitim djelima.

Kustos Gradske galerije Ismet Erdić nije krio zadovoljstvo ovim projektom i odazivom, a ponajviše mladim talentima koji su se iskristalizirali kroz ove radionice. Ističe da se imamo čime pohvaliti, a kreativnost ovih omladinaca će se tek klesati kroz razne aktivnosti koje ima u planu i narednih mjeseci.

Izložba radova će uskoro biti na raspolaganju svim našim sugrađanima , gdje će se izložiti radovi preko četrdeset učesnika radionica koje je realizirala Gradska galerija Bosanska Krupa.Ovim projektom se pokušava, osim umjetničke edukacije, druženja i zabave, održati i onaj najvažniji cilj, koji se ogleda u usađivanju ljubavi prema umjetnosti kod mladih ljudi i budućnosti ove grane umjetnosti u Bosanskoj Krupi.


Elma Velić

Ocijeni
(0 glasova)
новости Battlefiel4
портал недвижимости