Ljetna kulturna i zabavna pozornica uskoro spremna

Početkom mjeseca oktobra prošle godine, Bosanska Krupa je potpisala ugovor s CRS-a (Catholic Relief Services) i firmom BC-Gradnja, kroz projektne aktivnosti Pro Budućnosti, vrijedan više od pola miliona maraka, kojim je započela realizaciju projekta „U jednom dvorištu tvrđava i tri vjere“.
Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) je odobrila više od pola miliona KM za sanaciju i rekonstrukciju infrastrukturnih objekata, a Bosanskoj Krupi, koja je jedna od devet lokalnih zajednica koja je dobila ova sredstva, gdje je planirano da se sredstva utroše na sanaciju i uređenje staza na Starom gradu PSET, ali i izgradnju otvorene višenamjenske pokretne pozornice za održavanje koncerata, predstava, književnih večeri, časova historije, filmskih projekcija i slično. Projektom „U jednom dvorištu tvrđava i tri vjere“ sanirana je i ograda oko pravoslavne crkve i džamije te sanirani i od vlage zaštićeni zidovi katoličke crkve.

pozornica1
Kako navode iz Općine Bosanska Krupa, infrastrukturni projekti trebaju doprinijeti aktivnostima izgradnje pomirenja i povjerenja u lokalnoj zajednici, što je svakako osnovni cilj PRO-Budućnost projekta.
Projektne aktivnosti se ovih dana privode kraju, gdje su ostale još neke završne radnje tehničke prirode te sam otvor višenamjenske pokretne pozornice, gdje će Krupljani moći pratiti različite kulturne i zabavne aktivnosti tokom vrućih ljetnih dana.

Elma Velić

Zadnji put promjenjen utorak, 01 Juni 2021 12:29
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 321 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa