Privode se kraju radovi na sanaciji sanitarnog čvora u Prvoj osnovnoj školi

Finaliziraju se radovi na sanaciji sanitarnog čvora u Prvoj osnovnoj školi. U okviru planiranih radova sanirat će se pet toaletnih grupa od kojih je jedna za osobe sa poteškoćama, čime će se u značajnoj mjeri poboljšati uslovi boravka brojnih učenika i uposlenika.

Sanitarne prostorije u Prvoj osnovnoj školi duže vrijeme su bile u izrazito lošem stanju. Predstavljalo je to problem brojnim učenicima, uposlenicima škole, ali i korisnicima fiskulturne sale. Uskoro će sve postati dio prošlosti zahvaljući saradnji Ministarstva vanjskih poslova Republike Bugarske i Općine Bosanska Krupa, čiji su predstavnici polovinom decembra prošle godine potpisali sporazum o dodjeli nepovratne finansijske pomoći.

Ukupna vrijednost radova je 36.144,81 KM, a kompletnog projekta 40.103,00 KM od čega će Republika Bugarska osigurati devedeset pet posto, a ostatak Općina Bosanska Krupa.

Radovi na sanaciji sanitarnih prostorija počeli su u drugoj polovini marta, a završavaju za nekoliko dana. Prva osnovna škola će, kada govorimo o unapređenju komfora boravka, smanjenju mogućnosti zaraznih oboljenja korisnika objekta, smanjenju negativnog utjecaja na okoliš, novi list konačno okrenuti krajem ove sedmice.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 144 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 284 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa