USK - Drugo polugodište u osnovnim i srednjim školama počinje 25. januara

Drugo polugodište ovogodišnjeg obrazovnog procesa u osnovnim i srednjim školama na području Unsko-sanskog kantona (USK) počinje u ponedjeljak, 25. januara.

Članovi Kriznog štaba Ministarstva zdravstva USK podržali su mišljenje iz Kantonalnog zavoda za javno zdravstvo da se ostane pri dosadašnjim zaštitnim mjerama, odnosno sistemu odvijanja nastave od početka školske godine.

"Da bismo zadržali nešto stabilniju epidemiološku situaciju, odlučili smo se ne mijenjati sistem odvijanja nastave, s važećim zaštitnim mjerama od početka školske 2020./2021. godine. Dakle i dalje su na snazi preporuke o neophodnoj distanci između učenika, određenom broju djece istovremeno u učionici, te o skraćenom radnom vremenu", izjavila je kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović.

Iz Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona rečeno je kako će se sve preporuke Kriznog štaba uvažiti i primjenjivati.

"Naravno da ćemo u ovim okolnostima postupati prema preporukama i instrukcijama struke, ali ćemo pokušati doći i do nekih adekvatnijih rješenja kada je u pitanju odvijanje samog nastavnog procesa. Možda da pokušamo organizirati da razredna odjeljenja s manjim brojem učenika u školama s dovoljno velikim i prostranim učionicama, napokon zajedno prisustvuju svim časovima, kao i da čim to bude moguće trajanje školskog časa ponovo bude 45 minuta, jer je pola sata nedovoljno za kvalitetan obrazovni proces", riječi su ministra obrazovanja USK Damira Omerdića.

Neke školske zgrade u Unsko-sanskom kantonu su djelimično oštećene u nedavnom potresu, međutim još jednom je potvrđeno kako to nigdje neće ometati ili zaustaviti proces odvijanja nastave.

(FENA)

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 310 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 357 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa