Likovna radionica za mlade i druženje likovnih umjetnika sa područja općine Bosanska Krupa

U Gradskoj galeriji održana je prva likovna radionica za mlade kao i druženje likovnih umjetnika sa područja općine Bosanska Krupa.

Na radionici je učestvovalo pet učenika i devet umjetnika. Učesnici ove radionice su: Irma Jusić (VI razred), Melisa Jusić ( VIII razred), Jasmina Erdić( MSŠ Safet Krupić), Anisa Kišmetović ( MSŠ Safet Krupić), Lejla Velagić (MSŠ Safet Krupić), Medina Ramić-Duraković, Edina Šertović, Husein Osmanagić-Crni, Ibrahim Bajrić, Osman Hajdarević, Elvis Begić,Ermin Emrić, Salih Suljanović, Ismet Erdić-Erda i Melis Mašić.

Cilj ovakvih likovnih susreta je afirmisanje bosanskokrupske likovne scene, ali istovremeno davanje prostora mladim telentima da uče slikati i crtati te da svoje radove mogu izložiti sa ostalim umjetnicima u Bosanskoj Krupi. U sklopu ovih druženja mladi talenti mogu učiti crtati i slikati uz savjete stručnih i starijih umjetnika. Planirano je da se ovakvo druženje organizira jednom mjesečno, a škola crtanja i slikanja po potrebi i više puta mjesečno. Naravno, radionici i školi crtanja i slikanja će se pridruživati i ostali mladi talenti i umjetnici.Nastali radovi će biti izloženi u toku kalendarske godine. Izložbe će biti prodajnog karaktera i na taj način će biti podržani i mladi talenti ali i umjetnici koji djeluju na području općine.

Izvor: JU“Centar za kulturu,obrazovanje i informisanje“

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 234 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 389 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa