Održana komemoracija povodom smrti profesorice Senke Ibrahimpašić

U Velikoj Sali Doma kulture sinoć je održana komemoracija povodom smrti Senke Ibrahimpašić, profesorice JU“Opća gimnazija“ Bosanska Krupa.

Komemoraciji su uz članove porodice Ibrahimpašić, prisustvovali dekanesa Pedagoškog fakulteta u Bihaću Vildana Pečenković, radne kolege iz Opće gimnazije,bivši i sadašnji učenici kao i brojni prijatelji i poznanici. Prisutni su učenjem Fatihe i minutom šutnje odali počast Senki Ibrahimpašić koja je preminula u ponedjeljak 11.januara.

Vrlo emotivno riječi utjehe, ali i tople riječi kojima se opisala veličina jedne vrsne profesorice matematike, odlične pedagogice majčinskog instinkta za generacije učenika i izuzetno dobre radne kolegice, silazile su sa usana radnih kolega i prijatelja,ali i učenice III razreda Gimnazije kojoj je profesorica Senka bila i razrednica.

Senka Ibrahimpašić, rođena je kao Senka Midžić 22. septembra 1968. godine u Bihaću od oca Envera i majke Safije. U Zagreb na Prirodoslovno- matematički fakultet Sveučilišta odlazi 1987.godine gdje upisuje studij na Matematičkom odsjeku. Diplomirala je i stekla zvanje profesora matematike 1994.godine. 11. februara 1997. godine postaje članom kolektiva JU „Opća gimnazija“ Bosanska Krupa gdje će do smrti savjesno, časno i sa mnogo elana obavljati zadatke prosvjetnog radnika kao profesor matematike.18. aprila 2014. godine na Odsjeku za matematiku i fiziku Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću, završava drugi ciklus studija, te time stiče pravo na akademsku titulu i stručno zvanje MAGISTRA MATEMATIKE I INFORMATIKE.Tu vjerovatno ne bi bio kraj edukacije i napredovanja u struci da je prerana i iznenadna smrt nije spriječila 11. januara 2021. godine.

Kako rekoše sinoć na komemoraciji „Alahu su najmili oni koji prenose znanje“, a profesorica Senka je bila upravo takva.Puna ljubavi prema svojim učenicima, predana i odgovorna svome pozivu i kao takva biće zapamćena i nikad prežaljena od svih onih koji su poznavali njeno veliko srce.

Renata S.

Senka Ibrahimpasic 3

Senka Ibrahimpasic 1

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 513 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 776 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa