Uspjeh bosanskokrupskih osnovnoškolaca

Amil srebrni,Azra bronzana u prvom takmičenju „Šta je ljubav i bratstvo “.

Polovinom novembra Richmond Park College Bihać je objavio poziv osnovnim školama za učenike od šestog do devetog razreda Unsko-sanskog kantona da se prijave za tradicionalno takmičenje pod nazivom „Šta je ljubav i bratstvo“,a cilj je bio isti:analizirati stečeno znanje,probuditi takmičarski duh,razviti i povećati samopouzdanje učenika.Prva grupa takmičara online se natjecala devetnaestog ovog mjeseca.

Tada je Richmond Park College Bihać , u saradnji sa Pedagoškim zavodom organizovao online-takmičenje za učenike 9. razreda sa USK.

Takmičenje je održano po propozicijama iz predmeta,Bosanski jezik i književnost, Historija i Geografija.

Prijavljenih takmičara je bilo 104, a Amil Rekić, učenik Prve osnovne škole, osvojio je,srebrenu medalju i zauzeo izuzetno visoko 2. mjesto. Razlika između prvog i drugog mjesta je bila mala nijansa, svega 0,2 boda,a Amil je osvojio 83 boda.

Za taj uspjeh je dobio certifikat o učešću,skromnu novčanu nagradu i 15% stipendije ukoliko se odluči školovanje nastaviti na ovom koledžu i naravno medalju srebrnog sjaja.

Dobri rezultati su ostvareni i u Drugoj osnovnoj školi u Bosanskoj Krupi. Treće mjesto je osvojila učenica Azra Nuhić s 81 bodom, pripala joj je bronzana medalja, certifikat, skromna novčana nagrada i 10 % stipendije ukoliko svoje obrazovanje bude nastavila na ovom koledžu. Iz ove škole Adna Dekanović je osvojila osmo mjesto.

Istaknimo da je najbolji rezultat osvojio Ian Fileković iz Osnovne škole Harmani I iz Bihaća, te da će se u narednom periodu, do kraja aprila, održati takmičenja za još četri grupe prijavljenih učenika osnovnih škola s područja Unsko-sanskog kantona.

Dževada Štancl

BK oš 2

BK oš 1

Amil

Zadnji put promjenjen utorak, 22 Decembar 2020 13:45
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 857 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1841 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa