Omladinska banka Bosanska Krupa opet zlatna

Juče u Bosanskoj Krupi, već simbolično u Maloj sali Doma kulture, koja je i ovog puta bila puna entuzijazma, pozitivnih ideja i kvalitetnih mladih ljudi željni aktivizma i rada, organizirana je prezentacija programskih projekata „Omladinske banka Bosanska Krupa“ u 2020.godini i s 34 odobrena projekta, drugu godinu za redom OB Bosanska Krupa je najuspješnija u Bosni I Hercegovini.

Načelnik Armin Halitović istakao je da je u proteklih osam godina na području naše općine realizirano oko 130 projekata čija vrijednost iznosi skoro 340 hiljada maraka.

„Možemo biti zadovoljni s brojem projekata, uloženim sredstvima, prije svega jer su mladi zainteresirani za projekte koji su potrebni njima i njihovom okruženju. I to je neki zalog za budućnost jer kada nauče pisati projekte vjerovatno će lakše raditi mnoge stvari u budućnosti. Omladinska banka će i dalje imati podršku, nešto što je dobro, što je prvo, ne mijenja se“, ističe načelnik Općine Armin Halitović.

Prezentaciji su prisustvovali, osim načelnika Halitovića i direktor programa iz Fondacije ‘Mozaik’ Željko Pauković, članovi i članice odbora te članovi neformalnih grupa. Ovogodišnji projekti, kao I prethodnih godina, imaju širok dijapazon aktivnosti, a baviće se unapređenjem turizma, kulture, obrazovanja, sporta kao I općenito boljih uslova života za mlade ljude u našoj općini.  

„Ovo su projekti koji doprinose da se želje, ambicije i ideje mladih na kraju i ostvare. Pokrili smo širok dijapazon aktivnosti, prvenstveno možemo govoriti o projektima koji su imali za cilj unapređenje kulture, razvoj sporta, unapređenje infrastrukture kako u školama tako i kada su u pitanju isključene grupe kao što su recimo romska populacija, djeca bez roditeljskog staranja i sl.“, kaže koordinatorica Omladinske banke Bosanska Krupa Melisa Ćehić.

Ukupna vrijednost ovogodišnjih realiziranih projekata je 49.872 KM, od čega je 19.531 KM obezbijeđeno kao doprinos grupa iz zajednice, a sa 30.341 KM su podržani iz fonda Omladinske banke Bosanska Krupa koji obezbjeđuju Općina Bosanska Krupa iz svog budžeta (17.394 KM) i Fondacija Mozaik putem donatora (12.946 KM).

Prije same prezentacije, podijeljene su zahvalnice I plakete za doprinos razvoju „Omladinske banke Bosanska Krupa“ koje je direktor programa Željko Pauković dodijelio je načelniku Arminu Halitoviću i njegovim saradnicima, najaktivnijim članicama i članovima odbora Omladinske banke Bosanska Krupa te svima koji su na koji način doprinijeli realizaciji projekata neformalnih grupa mladih.

‘’Za današnji dan, šlag na kraju, promocija odobrenih projekata u Bosanskoj Krupi. Ovo je program koji govori o snazi mladih, o njihovoj spremnosti da uz podrške lokalne samouprave urade konkretne i kvalitetne stvari. Nadamo se da ćemo I u narednom periodu, u saradnji s Bosanskom Krupom i mladim ljudima pokazati i dokazati da najbolji su najbolji zbog najbolji rezultata”, ističe direktor Pauković.

Elma V.

 

Zadnji put promjenjen petak, 13 Novembar 2020 12:55
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 334 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa