NOVA ŠKOLSKA GODINA: IAKO SU NEPOVOLJNE OKOLNOSTI PRIJEVOZ UČENIKA IPAK NIJE POD UPITNIKOM

Foto: rtvusk Foto: rtvusk

Prijevoz učenika osnovnih škola USK od ponedjeljka odvijati će se nesmetano uz poštivanje svih odredbi ranije potpisanih ugovora prijevoznika i Vlade USK. Odluka je donesena na današnjem sastanku u Bihaću predstavnika kantonalnog ministarstva obrazovanja i kantonalnog Udruženja prijevoznika „Bus“ Bihać. Ovom događaju prethodio je sastanak članova kantonalnog Udruženja prijevoznika kojem su prisustvovali predstavnici kantonalnog ministarstva privrede.

Pred početak nove školske godine u osnovnim i srednjim školama USK prijevoznici s područja kantona imali su mnogo nedoumica i strepnji. 

Raspolagali su informacijama da će im biti isplaćene fakture po broju prevezenih učenika, što je kako kažu neprihvatljivo. Prema riječima koje su se mogle čuti od onih koji nastupaju u ime Kantonalnog udruženja prijevoznika, veoma su nepovoljne okolnosti u kojima se očekuje organizacija prijevoza učenika s obzirom na kombinaciju u kojoj pola učenika ide u školu a polovina online.

Nepovoljne okolnosti ipak neće ugroziti sistem prijevoza učenika, a dalja rješenja tražit će se u hodu. I prijevoz srednjoškolaca odvijati će se nasmetano. Izdavat će se mjesečne karte, a prijevoznici očekuju da općinske i kantonalne vlasti pomognu roditeljima kroz sufinasiranje za dio nastave koju će se odvijati online. Ono što se također mora uzeti u obzir jeste i to da su zbog pandemije koronavirusa i smanjenog broja putnika prijevoznici bili prisiljeni ukinuti određene autobuske linije, a ovih dana doveden je u pitanje i opstanak Autobuske stanice u  Cazinu.

Izvor. rtvusk

Zadnji put promjenjen petak, 11 Septembar 2020 14:58
Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 418 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa