''Saraj Bosna“ po treći put donira II osnovnu školu

ponedjeljak, 27 Juli 2020 07:22

Teška vremena pokažu prave heroje, čestite ljude koji nesebično pomažu i svoju ruku solidarnosti pruže u onim momentima kad je najpotrebnije.

I ove godine, po treći put već, islamska zajednica bošnjaka 'Saraj –Bosna' iz Osnabrück-a je posjetila JU “Druga osnovna škola” Bosanska Krupa i uručila donaciju za školsku užinu u vrijednosti od 3450 eura, za potrebe učenika ove škole i tako, na jedan već prepoznatljiv način, raspust i pripremno vrijeme za novu školsku godinu, za nastavnike i administraciju ove škole, olakšali i učinili rasterećenijim.

Ova donacija, kao i prošlih godina, prikupljana je za vrijeme mjeseca ramazana, ali i poslije, jer je zbog pandemije koronavirusa sve donekle dobilo drugačiju notu, pa tako i ova akcija. Efendija Ajdin Suljaković, imam ovog džemata je istakao da je akcija već tradicionalna i da su džematlije same se raspitivale i donosile novce, iako nisu kao proteklih godina kroz ramazanske aktivnosti imali toliko oglašavanja.

Kolektiv ove škole, složnost i rad, navodi Mervil Kartal, član odbora ovog džemata i jedan od gostiju koji su jučer posjetili školu, je najveći razlog zašto se svake godine vraćaju ovamo, ali i angažman članice džemata, Sinhete Bešić, bivše uposlenice ove škole koja je i inicijatorica ideje da se baš Drugoj osnovnoj školi doprinosi na ovakav način.

Džematlije ovog džemata, kao i prošlih godina, bezrezervno su se odazvali ovoj ideji i 3450 eura namijenili učenicima Druge osnovne škole za sendviče, ali kako su kazali, ako se nastavi ova situacija s pandemijom, sredstva koja su donijeli treba preusmjeriti u šta god bude potrebno djeci ove škole, a uprava i nastavnici će znati najbolje kako postupiti.

Jer i jedni i drugi su u ovoj akciji srcem i namjeravaju tako ostati i u budućnosti!

Elma V.

Saraj Bosna 2

Saraj Bosna 3

Saraj Bosna 4

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 625 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 314 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa