U petak, 29.januara Dan žalosti na području USK

Vlada Unsko-sanskog kantona donijela je Odluku o proglašenju Dana žalosti na području USK, u petak 29.januara na dan dženaze trojice mladića iz Cazina koji su izgubili živote u tragičnoj nesreći. Zajedničko klanjanje dženaze obavit će se u petak, u 14 sati, u Ćoralićima.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak, u večernjim satima, desila u naselju Šepići kod Cazina živote su izgubila trojica mladića. Armin Čajić i Tarik Pandžić život su izgubili na listu mjesta, dok je Tarik Muhamedagić preminuo jučer u Kantonalnoj bolnici u Bihaću.

Sudar putničkog vozila, u kojem su se nalazili stradali mladići i ralice za snijeg desio se oko 18 sati, po povratku mladića iz dvorane s rekreativnog termina.Kantonalno tužilaštvo još provodi istragu i službenih informacija o uzrocima nesreće  nema, ali se pretpostavlja da je neprilagođena brzina uslovima na putu bila kobna za mladiće.                                                                      

Tarik Pandžić i Tarik Muhamedagić učenici su završnih razreda Građevinske škole i Gimnazije u Cazinu, dok je Armin Čajić okončao školovanje. Na društvenim mrežama mnogi prijatelji i građani opraštaju se od nastradalih. Bili su izuzetno društveni, sportski nadareni, ali nažalost, sa jednog rekreativnog termina nisu se vratili kući. Tragičan i prerani odlazak mladića teško je potresao javnost u Unsko-sanskom kantonu ali i u cijeloj zemlji.

Prema Odluci Vlade USK-a, Dan žalosti označava se obaveznim isticanjem zastave BiH na pola koplja na svim zgradama u kojima su smještena tijela kantonalne vlasti i tijela jedinica lokalne samouprave te zgradama u kojima je sjedište ili se obavlja djelatnost pravnih lica odnosno u kojima fizička lica obavljaju samostalne djelatnosti.

Na Dan žalosti ne mogu se održavati zabavne priredbe a pravna lica koja obavljaju televizijsku i radijsku djelatnost svoje programe prilagodit će Danu žalosti, na način da će emitirati programe koji po svojoj naravi odgovaraju tom danu.

Izvor: Vlada USK/Cazin.net/RadioBK

Zadnji put promjenjen četvrtak, 28 Januar 2021 10:07
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 787 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1667 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa