Printaj ovu stranu

Devetnaest privrednih subjekata Bosanske Krupe dobilo sredstva Ministarstva privrede USK

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Devetnaest privrednih subjekata Bosanske Krupe dobilo sredstva Ministarstva privrede USK

Nakon završenog javnog poziva za podršku privredi USK-a, a na osnovu rasporeda potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava Ministarstva privrede USK-a, juče je započeo ciklus potpisivanja ugovora sa privrednicima po općinama/gradovima.

Nakon okončanog Javnog poziva za podršku ekonomskim subjektima, u Domu kulture Bosanska Krupa potpisani su ugovori o dodjeli sredstava resornog ministarstva za 19 privrednih subjekata iz općine Bosanska Krupa.Riječ je o ugostiteljskoj i proizvodnoj djelatnosti.

Juče su potpisani ugovori u Velikoj Kladuši i Cazinu, kao i Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu. Danas su po rasporedu bili Bužim i B.Krupa , a sutra 17. septembra, u Bihaću i Ključu.

Sredstva prema ugovornim kategorijama odnose se na jačanje konkurentnosti, dalje, kao podrška novoosnovanim subjektima male privrede te kao treće i jednako važno, kao podrška starim i tradicionalnim zanatima. Ukupno planirana i raspoređena sredstva za ove namjene su u visini od oko 2 miliona i 766 hiljada maraka.

Finansijska sredstva koja će ovim putem biti stavljena u svrhu osnaživanja privrednih potencijala i kretanja, kako je između ostalog rečeno , posebno su značajna s obzirom na sve ono što je u proteklom vremenu ovdašnjim ekonomskim okvirima destruktivno učinila pandemija koronavirusa.

RadioBK

Ministarstvo privrede USK 2

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 414 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости