BOSANSKOJ KRUPI DANAS URUČENO PRIZNANJE ZA REALIZACIJU PROGRAMA PODRŠKE PRIVREDNOM SEKTORU U TOKU PANDEMIJE

Nakon izvršenog uvida u raspoloživu dokumentaciju mjera za podršku privatnom sektoru u periodu 2020.-2021.godine te poslije procesa evaluacije koji se sastojao od dvije faze Općini Bosanska Krupa kao jednoj od 15 općina u zemlji danas je dodijeljeno priznanje „SDG nagrada za jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini“. Priznanje je uručeno načelniku općine Bosanska krupa Arminu Halitoviću.

Fokus ovogodišnje „Sustainable Development Goals(SDG)- nagrade za jedinice lokalne samouprave(JLS) u Bosni i Hercegovini“, koja je komplementarna aktivnost godišnjoj Nagradi za biznis lidere održivog razvoja, jesu mjere koje su jedinice lokalne samouprave dizajnirale i realizirale u namjeri da podrže privatni sektor, odnosno potaknu ekonomski oporavak. Glavni cilj procjene je bilo identificirati liderske JLS koje će biti primjer izvanrednih aktivnosti lokalnih vlasti na oporavku i inovativnim mjerama u vrijeme i nakon pandemije. Na taj način stimulišu se i druge jedinice da preduzmu slične aktivnosti, sada i u budućnosti.

U septembru 2015. godine se Bosna i Hercegovina, skupa sa 192 država članica Ujedinjenih nacija, obavezala da će provesti Agendu 2030 za održivi razvoj (Agenda 2030), koja se sastoji od 17 ciljeva i 169 podciljeva. Tako je Vijeće ministara Bosne i Hercegovine (BiH) usvojilo dokument „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u BiH“.Ovaj dokument su prethodno usvojile vlade Federacije BiH, Republike Srpske te Brčko distrikta BiH.

Izrada dokumenta „Okvir za realizaciju Ciljeva održivog razvoja u BiH“ podržana je u okviru projekta “Podrška pripreme za implementaciju Ciljeva održivog razvoja (SDGs) i angažiranje privatnog sektora”, kojeg finansira Švedska, a implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini.

Priznanje je uručeno danas na samoj dodjeli Nagrade za biznis lidere u Banja Luci.

Renata S.

nagrada.1

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2145 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa