Bosanskoj Krupi priznanje za realizaciju programa podrske privrednom sektoru u toku pandemije

Nakon izvršenog uvida u raspoloživu dokumentaciju mjera za podršku privatnom sektoru u periodu 2020-21, te poslije procesa evaluacije koji se sastojao od dvije faze općina Bosanska Krupa će ove godine dobiti priznanje „SDG nagrada za jedinice lokalne samouprave u Bosni i Hercegovini“ o čemu je općina Bosanska Krupa danas obaviještena.

Fokus ovogodišnje „SDG nagrade za JLS u Bosni i Hercegovini“, koja je komplementarna aktivnost godišnjoj Nagradi za biznis lidere održivog razvoja, je kvalitetan odgovor na COVID-19 koje su jedinice lokalne samouprave (JLS) napravile dizajnirajući i realizujući mjere ekonomskog oporavka za podršku privatnom sektoru u periodu 2020-21. Glavni cilj procjene je identifikovanje liderskih JLS koje će biti primjer izvanrednih aktivnosti lokalnih vlasti na oporavku i inovativnim mjerama u COVID-19. Na taj način stimulišu se i druge jedinice da preduzmu slične aktivnosti sada, ali i u budućnosti, u post COVID-19 periodu.

Priznanje će biti dodijeljeno na samoj dodjeli Nagrade za biznis lidere Ceremonija se planira za 1 juli 2021.godine

U septembru 2015. godine se Bosna i Hercegovina, skupa sa 192 države članice Ujedinjenih naroda, obavezala da će provesti Agendu 2030 za održivi razvoj (Agenda 2030), koja se sastoji od 17 ciljeva održivog razvoja i 169 podciljeva.

Ciljevi održivog razvoja predstavljaju plan za stvaranje bolje i održive budućnosti za cijeli svijet. Oni se bave globalnim izazovima s kojima se cijeli svijet suočava, uključujući siromaštvo, nejednakost, klimatske promjene, degradaciju okoliša, prosperitet, mir i pravdu. Kako su upravo jedinice lokalne samouprave dio programa okvirnog plana održivog razvoja koji se realizira preko UNDP-a i općina Bosanska Krupa je dio porodice koja radi upravo na održivom razvoju za što će kako je već naznačeno dobiti i priznanje 01.jula ove godine.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 210 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 475 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa