Općina Bosanska Krupa privrednim subjektima dodijelila sto hiljada KM poticajnih sredstava

četvrtak, 30 Juli 2020 11:39
FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

U svrhu poboljšanja poslovnog okruženja, povećanja stope zaposlenosti i ekonomskog razvoja lokalne zajednice, Općina Bosanska Krupa je putem javnog poziva privrednim subjektima dodijelila sto hiljada KM poticajnih sredstava. Deset hiljada KM dobila je firma „Velić-Kop“, a devedeset hiljada KM firma „Smrča“.

Na javni poziv raspisan u drugoj polovini juna pristigle su tri prijave, od kojih su dvije ispunjavale propisane uslove. Sredstva u iznosu od sto hiljada KM raspoređena su u skladu s kriterijima koji se odnose na vrstu djelatnosti, broj radnih mjesta kreiranih kroz realizaciju poticajnih sredstava, vrste ugovora koji će biti zaključen sa novozaposlenim, učešće izvoza u ukupnom prihodu, finansijsko učešće aplikanta, te značaj realizacije projekta za užu i širu zajednicu.

Prema tim kriterijima, deset hiljada KM, za povećanje proizvodnje i kvalitete betona nabavkom opreme za automatsko upravljanje, dobila je firma „Velić-Kop“, a devedeset hiljada KM, za nabavku opreme za proizvodnju namještaja i izgradnju sječke u proizvodnji peleta, dobila je firma „Smrča“.

„Ovo je još jedna u nizu mjera koje provodimo s ciljem saniranja ekonomskih posljedica koje je izazvala pandemija koronavirusa. Trudimo se zadovoljiti potrebe svih, kako firmi tako i njihovih radnika, poljoprivrednika i građana kroz angažovanje u javnim radovima. Za sve to skoro milion maraka je utrošeno ili će biti utrošeno u ovom periodu. Reakcije su zaista ohrabrujuće, prema informacijama s kojima raspolažemo, privreda se poprilično brzo oporavlja, velike firme su već stale na noge i rade u punom kapacitetu što me posebno raduje u ovoj teškoj situaciji“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

Poticajna sredstva su bila namijenjena privrednim subjektima - pravnim licima koja se bave proizvodnom djelatnosti, a koja su registrirana i imaju sjedište u Bosanskoj Krupi. Odnosila su se na sufinansiranje troškova nabavke mašina i opreme potrebne za pokretanje, proširenje, osavremenjivanje proizvodnje i unapređenje kvaliteta proizvoda, nabavke materijala za sanaciju, rekonstrukciju ili izgradnju proizvodnih objekata ili izvođenja radova na sanaciji, rekonstrukciji ili izgradnji proizvodnih objekata, izvođenje radova na sanaciji, rekonstrukciji ili izgradnji proizvodnih objekata u svrhu povećanja stope zaposlenosti i jačanja poduzetničkog duha.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 549 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 341 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa