Oktobar u znaku roza trakica

ponedjeljak, 27 Septembar 2021 11:44

Udruženje oboljelih od karcinoma „Mimoza“ Bosanska Krupa obavještava da će u ponedjeljak, 4.oktobra na prigodan način obilježiti Dan roza trakica – odnosno Dan borbe protiv karcinoma dojke.

Planirane su aktivnosti na Trgu Alije Izetbegovća od 10,00 -14,00 sati gdje će se na štandu vršiti podjela trakica uz mogućnost simboličnih donacija.Uz članice Udruženja „Mimoza“ učestvovat će i Vijeće učenika Gimnazije i Druge osnovne škole. Istovremeno su planirane posjete Općini, Domu zdravlja, javnim ustanovama i drugim institucijama. Također, učenici će proći ulicama grada i dijeliti roza trakice.

Prethodno, u nedjelju 3.oktobra, od 11,00 sati članice Udruženja će organizirati šetnju gradom, s polaskom ispred prostorija „Mimoze“ (ulica 5.korpusa) čiji je cilj skrenuti pažnju na sve veći broj oboljelih i potrebu ranog otkrivanja karcinoma dojke.

Udruženje oboljelih od karcinoma „Mimoza“ Bosanska Krupa poziva građane da podrže ove aktivnosti, kako su to činili i do sada, i u skladu sa trenutnim epidemiološkim mjerama.

RadioBK

Općina Bosanska Krupa objavila je Javni poziv za učešće u inkubatoru poslovnih ideja.

Riječ je o projektu zapošljavanja mladih (YEP) kojeg podržava Vlada Švicarske odnosno švicarska agencija za razvoj i saradnju (SDC). Učešće u programu odnosi se na razvoj poduzetništva koji podrazumijeva program poduzetničke obuke te finansijsku, stručnu i mentorsku podršku za pet novih poslovnih poduhvata. Prijave se podnose do 07.10.2021.godine. Prijavni obrazac možete preuzeti elektronski na zvaničnoj web stranici ili na info pultu općine Bosanska Krupa.

Ukoliko želite dobiti više informacija i niste do sada čuli za pomenuti program, za vas, Investicijska fondacija IMPAKT i općina Bosanska Krupa organizuju prezentaciju programa IMPAKT inkubator poslovnih ideja. Prezentacija se održava putem Zoom platforme 30.09.2021.godine od 12 sati za koju link možete pronaći u tekstu javnog poziva.

Renata S.

 

Tekst Javnog poziva možete preuzeti na linku:

 

 

Kao nota, kao kompozicija… harmonija

ponedjeljak, 27 Septembar 2021 08:08

Velika sala Doma kulture u Bosanskoj Krupi u petak je ugostila tri hora s područja Bosne i Hercegovine, tri vrste duhovne muzike okupljene u jedan koncert, koji je svojim imenom iskazao i pokazao život kojem težimo na našim prostorima – harmoniju religija.

U divnoj noći prožetom duhovnošću, zajedništvom i čovječnošću, u noći punoj prijateljstva i ljubavi, malobrojni Krupljani su iskazali želju da prisustvuju, no to nije umanjilo ni važnost ali ni veličinu ovog događaja. Kroz svoje pjesme, svaki hor na svoj način, svaka religija kroz svoju duhovnost, kako su istakli i sami voditelji horova, koji su se našli u petak u Bosanskoj Krupi, čovjek od vjere diše i živi s duhovnošću, poštivajući druge vjere, a njegujući svoju.

I zaista, Dom kulture je prošlog petka, odisao poštovanjem.

‘’Kada poštujete druge, kada poštujete sebe, onda možete zahtjevati da i drugi poštuju vas’’ – kazala je Jasna Hamzabegović, predsjednica udruženja 'Ujedinjene žene', koji su organizatori ovog koncerta, u partnerstvu s Catholic Relief Services i Općinom Bosanska Krupa.

Horovi, koji su nastupili su iz Čapljine, Trebinja i Cazina, a svaki od njih su svojim muzičkim repertoarom, prikazali se publici i otpjevali svoje poruke mira i zajedništva.

Zvanice, gosti, sami članovi horova pa i organizatori, koji su ovaj koncert do detalja promislili, organizirali i poklonili Bosanskoj Krupi, proveli su jednu divnu noć uz muziku, duhovne pjesme, dobre ljude i nadasve, druženje, prijateljstvo i zajedništvo, kako samo ljudi čista srca danas i mogu da žive.--
Elma Velić

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović potpisali su danas Ugovore ukupne vrijednosti 120.000,00 KM.
Naime, radi se o 100.000,00 KM koja su odobrena u svrhu sufinanciranja projekta „Rekonstrukcija i asfaltiranje lokalnog puta Arapuška cesta – Pučenik – Zalin - Veliki Dubovik“, te o 20.000,00 KM koja su odobrena u svrhu sufinanciranja projekta vodosnadbijevanja povratničkog naselja Prokop na području općine Bosanska Krupa.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Stranica 1 od 1426

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 408 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa