Printaj ovu stranu

In memoriam / Tužna godišnjica: Od smrti Donne Ares prošle su četiri godine...

subota, 02 Oktobar 2021 15:46
компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
In memoriam / Tužna godišnjica: Od smrti Donne Ares prošle su četiri godine...

Prije četiri godine, na današnji dan, napustila nas je čuvena bh. muzičarka Azra Kolaković poznatija kao Donna Ares.

Junakinje iz Bihaća ali i Krajine svi se u našoj zemlji ali i regionu dobro sjećaju kao lavice velikog srca, nasmijane do kraja, velike humanistice i borca.

 Tokom svoje teške bolesti, redovno se obraćala svojim obožavateljima na društvenim mrežama, pa su svi imali priliku vidjeti tragediju kroz koju je prolazila.

Ipak, mnogima je još uvijek u sjećanju i posljednja pjevačicina objava na Instagram profilu koju je uputila svojim fanovima: "Voli vas vaša Donna Ares", stoji u posljednjoj objavi na ovoj društvenoj mreži. 

Donna Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici. Njen otac je svirao na gitari, majka na klaviru, ali je i pjevala. Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću.

Prvi javni nastup imala je na hrvatskom festivalu Dora 1997. godine s pjesmom Zadnja noć. Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme Kazna. Prvi album objavila je 1998. godine “Ti me više ne voliš” koji je naišao na odličan odziv publike u BiH.

Napisala je i knjigu Soba za nikoga koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti koja je promovirana 2015. godine. U njoj govori o saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Donna Ares uvijek je bila simbol jake žene koja je znala šta želi od života i išla hrabro ka tome. Publika će je vječno pamtiti po osmijehu, vedrini, snazi i nevjerovatnom talentu

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 349 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости