In memoriam / Tužna godišnjica: Od smrti Donne Ares prošle su četiri godine...

subota, 02 Oktobar 2021 15:46

Prije četiri godine, na današnji dan, napustila nas je čuvena bh. muzičarka Azra Kolaković poznatija kao Donna Ares.

Junakinje iz Bihaća ali i Krajine svi se u našoj zemlji ali i regionu dobro sjećaju kao lavice velikog srca, nasmijane do kraja, velike humanistice i borca.

 Tokom svoje teške bolesti, redovno se obraćala svojim obožavateljima na društvenim mrežama, pa su svi imali priliku vidjeti tragediju kroz koju je prolazila.

Ipak, mnogima je još uvijek u sjećanju i posljednja pjevačicina objava na Instagram profilu koju je uputila svojim fanovima: "Voli vas vaša Donna Ares", stoji u posljednjoj objavi na ovoj društvenoj mreži. 

Donna Ares je rođena 1. januara 1977. godine u Bihaću. Odrasla je u muzičkoj porodici. Njen otac je svirao na gitari, majka na klaviru, ali je i pjevala. Završila je nižu i srednju muzičku školu i umjetničku školu u Bihaću.

Prvi javni nastup imala je na hrvatskom festivalu Dora 1997. godine s pjesmom Zadnja noć. Postala je popularna u BiH nakon objavljene pjesme Kazna. Prvi album objavila je 1998. godine “Ti me više ne voliš” koji je naišao na odličan odziv publike u BiH.

Napisala je i knjigu Soba za nikoga koja je bila njena ispovijest inspirisana borbom protiv teške bolesti koja je promovirana 2015. godine. U njoj govori o saznanju da ima ovu tešku bolest, nedoumici, suzama, bolu, a potom optimizmu i odluci da se bori do pobjede.

Donna Ares uvijek je bila simbol jake žene koja je znala šta želi od života i išla hrabro ka tome. Publika će je vječno pamtiti po osmijehu, vedrini, snazi i nevjerovatnom talentu

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 384 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2622 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa