Igor Vukojević i Grupa Zar objavili duet „Mikrokosmos“

ponedjeljak, 03 Februar 2020 09:39

Bosanskohercegovački pop pjevač, Igor Vukojević, pored svoje solo karijere, komponuje, piše pjesme, aranžira i producira za sebe i druge. Na taj način je došlo do saradnje sa grupom Zar, internacionalnim pop-rock bendom sa sjedištem u Minhenu i frontmenom benda, Amirom Pilavom, izvođačem sa specifičnom bojom glasa i pravim rokerskim identiteom.

Svoje glasove su ukrstili na pjesmi koja nosi naziv „Mikrokosmos“ i koja predstavlja priču o ljubavi prema bližnjem i pažljivo biranim. Pjesma govori o otuđenju čovjeka od čovjeka, i mogućnosti posjedovanja svog mikrokosmosa u koji se mogu staviti oni koje voliš i potom gdje je moguće zatvoriti vrata tog svijeta.

„Nakon pjesme „Mikrokosmos“ planiramo objaviti i album. Na albumu se nalazi deset pjesama i to je jedan etno album i rock'n roll album. – izjavio je Amir Pilav, frontmen grupe Zar.

Pjesma „Mikrokosmos“ predstavlja jednu vrstu izolacije u individualni raj.

Pjesma govori o univerzalnoj ljubavi i malom svijetu koji čovjeka pokreće i ljudima koje možeš selektovati u taj svijet da se osjećaš dobro. Upravo ti mali svjetovi su sušina našeg postojanja, a sve što se negativno dešava u ostatku svijeta se u vašem anulira. Iz toga svijeta izlazimo veseli, nasmijani i puni nege pozitivne energije. To sve je mikrokosmos o kojem pjesma govori. – izjavio je Igor Vukojević, autor pjesme.

Videospot za pjesmu je rađen u Brčkom i Bijeljini, a za produkciju videospota je zaslužan Invenio Films.

Izvor:Hayat Production

Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 03 Februar 2020 10:11
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 837 puta

Medij

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 467 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa