Korona uzima danak, još jedna osoba preminula od posljedica COVID-19

Prema inoformacijama koje smo dobili od Doma zdravlja Bosanska Krupa bitku sa koronavirusom je izgubio još jedan naš sugradjanin.

Kako su nam kazali u Domu zdravlja riječ je o muškoj osobi 1960.godište. Situacija sa koronavirusom nije dobra nigdje pa ni u Bosanskoj Krupi, a ovu činjenicu potkrepljuju i svakodnevni podaci o broju zaraženih koji su u zadnje vrijeme u konstantnom porastu.Prema jučerašnjim podacima na području naše općine trenutno je 30 aktivnih slučajeva infekcije koronavirusom, dok je 85 osoba u izolaciji.

Danas odluka Vlade o pooštravanju mjera na USK

Danas se očekuje sjednica Vlade USK na kojoj bi se trebao razmatrati prijedlog za uvođenje restriktivnijih mjera zbog pandemije koronavirusa. Ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović potvrdila je da je Krizni štab predložio uvođenje policijskog sata, odnosno zabranu kretanja građanima od 21,00 do 05,00 sati ujutro, zatim zabranu posjeta staračkim domovima kao i održavanja bilo kakvih manifestacija. Potvrđena je i izolacija korisnika usluga i zaposlenih u Privremenom prihvatnom centru "Borići" u Bihaću, s obzirom da je veliki broj osoba pozitivan na Covid-19.                                                                                                            

Trenutno imamo i 50 migranata pozitivnih na koronavirus. Njih 45 je u centru „Borići“ koji je sada potpuno izolovan kao karanten a pozitivno je i 12 uposlenika međunarodnih organizacija i zaštitarske agencije. Na lokalitetu „Lipa“ trenutno nema aktivnih slučajeva Covida-19, međutim petoro pozitivnih je u velikokladuškom „Miralu“, tako da se i u ovom segmentu situacija malo zakomplikovala - dodala je ministrica Ćemalović.

Policiji veće ingerencije u provodjenju mjera u borbi protiv koronavirusa ?!

Najavljen je i postupak izmjene Zakona o javnom redu i miru Unsko-sanskog kantona, kako bi policija imala ingirenciju kontrole nad svim mjerama kojih se građani moraju pridržavati.

RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 733 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1196 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.