Printaj ovu stranu

U BiH 469 novozaraženih koronavirusom, preminulo devet osoba

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
U BiH 469 novozaraženih koronavirusom, preminulo devet osoba

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata testirano ukupno 2.746 uzoraka na koronavirus od čega je 469 pozitivni.Preminulo je devet osoba.

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je 2.008 uzoraka, od kojih je 280 pozitivno na koronavirus. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH.Prijavljeno je šest novih smrtnih ishoda.

U Republici Srpskoj, u posljednja 24 sata, izvršeno je testiranje 641 uzorka, a koronavirus je potvrđen kod 159 osoba.Prijavljena su dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa korona.

Danas je u Brčko distriktu BiH registrovano 30 novih slučajeva zaraze virusom korona, a testirano je 97 uzoraka. Preminula je jedna osoba.

Separator3

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Unsko-sanskog kantona u protekla 24 sata od 231 uzorka testiranog na koronavirus novozaraženo je 26 osoba. 

Novi slučajevi evidentirani su u Bihaću 13, Cazinu i Velikoj Kladuši po četiri, Ključu tri te Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu po jedan slučaj.                          

U protekla 24 sata izliječeno je 17 pacijenata.

Separator3

Na području općine Bosanska Krupa aktivno je 6 slučajeva infekcije koronavirusom, bliskih kontakata je 11 tako da je u izolaciji ukupno 17 osoba, - potvrđeno je u Domu zdravlja Bosanska Krupa.

Izvor: Klix.ba/zjzusk/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 176 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости