Printaj ovu stranu

Koronavirus u BiH - 402 novozaražene osobe i 17 smrtnih slučajeva

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Koronavirus u BiH - 402 novozaražene osobe i 17 smrtnih slučajeva

U Bosni i Hercegovini je u posljednja 24 sata virus korona potvrđen kod 402 osobe, od čega 289 slučajeva u Federaciji BiH i 109 u Republici Srpskoj.

Od posljedica zaraze preminulo je 17 osoba – sedam u Federaciji BiH, a devet u Republici Srpskoj. U Brčko distriktu registrovana su četiri nova slučaja zaraze, a preminula je jedna osoba.

Separator3

Na području Unsko-sanskog kantona, u protekla 24 sata od 143 uzorka testirana na koronavirus  novozaražene su 23 osobe.- podaci su Zavoda za javno zdravstvo USK. Istovremeno, izliječeno je 19 pacijenta. Novi slučajevi zabilježeni su u Bihaću 16, Bosanskoj Krupi i Ključu po dva i po jedan slučaj u Cazinu, Sanskom Mostu i Velikoj Kladuši.

Na Infektivnom odjelu Kantonalne bolnice „Dr.Irfan Ljubijankić“ u Bihaću preminula je jedna osoba. Na odjelu je hospitalizirano 20 pacijenata. Tri pacijenata su na respiratoru.

U Unsko-sanskom kantonu korovanirus je trenutno aktivan kod 160 stanovnika i kod jednog migranta.

Separator3

Prema podacima Doma zdravlja Bosanska Krupa na području naše općine trenutno je aktivno 8 slučajeva infekcije koronavirusom, bliskih kontakata je 17 tako da je u izolaciji ukupno 25 osoba .

Izvor: bhrt/zjz usk/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 215 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости