Snježne padavine otežavaju odvijanje saobraćaja u USK

Foto: buziminfo.ba Foto: buziminfo.ba

Snijeg koji već tri dana pada na području Unsko-sanskog kantona uslovio je znatno otežano odvijanje saobraćaja na svim magistralnim i lokalnim putevima u ovom dijelu BiH.

Kako se navodi, sve zimske i nadležne službe su konstantno na terenu, ali posao im otežava intenzitet padavina, naročito u posljednja 24 sata.

Jutros je u Bihaću izmjereno 36 centimetara visine snježnog pokrivača, dok je samo od jučer evidentirano 14 centimetara novog snijega.

Zbog konfiguracije terena, posebno teški uvjeti za odvijanje saobraćaja su na putnim dionicama Bihać - Bosanski Petrovac - Ključ i Bihać - Bosanska Krupa.

Također, zbog zimskih uslova vožnje, na Graničnom prelazu Izačić na snazi je zabrana kretanja za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zbog pogoršanih klimatskih uvjeta u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona, prethodnog vikenda donesena je odluka o produženju zimskog školskog raspusta za još jednu sedmicu.

Tako bi nastava u svim osnovnim i srednjim školama ovog kantona trebala početi u ponedjeljak, 30. januara.

Ova odluka opravdana je i drugim razlozima, koji su prvenstveno uvjetovani neusvajanjem ovogodišnjeg kantonalnog budžeta, kao ni Odluke o privremenom finansiranju, zbog čega je upitno plaćanje prevoza učenika, ali i nabavka energenata.

Izvor: klix.ba/radiobk

Ocijeni
(0 glasova)

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1833 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa