Printaj ovu stranu

Obilježavanje Dana nezavisnosti u Bos.Krupi

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница

Idemo u susret obilježavanju još jednog Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, danu kada su se gradjani ove zemlje izjasnili da žele suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda Bosne i Hercegovine - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive.

Referendumu je pristupilo ukupno 2.073.568 glasača što je predstavljalo izlaznost od 63,6%. Od ukupno izašlih na glasanje njih 99,7% glasalo je za nezavisnost, a 0,3% protiv te odluke. Rezultati referenduma prihvaćeni su 6. marta iste godine u Parlamentu Bosne i Hercegovine.

Zemlje članice Evropske zajednice priznale su Bosnu i Hercegovinu 6. aprila 1992. godine. Sjedinjene Američke Države priznale Bosnu i Hercegovinu dan kasnije, 7. aprila, a Bosna i Hercegovina je 22. maja 1992. godine primljena u punopravno članstvo Ujedinjenih naroda.

Tim povodom općina Bosanska Krupa obilježit će 1.mart u prijepodnevnim satima obilaskom Spomen-obilježja i šehitluka na prostoru općine Bosanska Krupa. Na Centralnom spomen obilježju dočekaće se i ultramaratonci koji u čast Dana nezavisnosti organizuju ultramaraton od Bihaća do Bos.Otoke.

Svečana sjednica Općinskog vijeća Bosanska Krupa planirana je za 14 sati ,dok će prisutni sat vremena kasnije moći pogledati i izložbu likovnih radova učenika osnovnih škola sa područja općine Bosanska Krupa.

RadioBK

Zadnji put promjenjen nedjelja, 27 Februar 2022 09:39
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 351 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости