Fizički obračun dvojice migranata u kampu "Lipa"

Migrantska kriza koja u posljednih nekoliko dana potresa grad Bihać sinoć je eskalirala. Naime, u kampu Lipa došlo je do fizičkog obračuna između dvojice migranata, nakon čega je jedan hospitaliziran.

Podsjećamo, stotine migranata i dalje borave na otvorenom, u ostacima izgorjelog kampa Lipa u Bihaću. Boravak im dodatno otežavaju snijeg i niske temperature. Rješenje se još ne nazire. Danas bi trebao biti održan sastanak ministra sigurnosti Selme Cikotića sa vlastima USK o alternativnom rješenju.

Međunarodne humanitarne organizacije zabrinute su zbog katastrofalnih uslova kojima su izloženi migranti i tražioci azila u privremenom prihvatnom centru Lipa kod Bihaća. Poručile da se tim ljudima odmah mora pronaći alternativno rješenje.

federalna.ba/Dalila Vojniković

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 354 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1304 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa