U Bosanskoj Krupi dezinfekcija svih džamija i ostalih vjerskih objekata

petak, 20 Mart 2020 09:53

Jučer je počela dezinfekcija javnih objekata u Bosanskoj Krupi. U svrhu preventivnih mjera sprečavanja zaraze koronavirusom dezinfikovana je zgrada Općine Bosanska Krupa, te ostale ustanove i preduzeća poput Doma zdravlja, Općinskog suda, JKP, Radija Bosanska Krupa, Centra za kulturu, Centra za socijalni rad itd. Dezinfekcija se nastavlja sa vjerskim objektima.

 

Općinski štab civilne zaštite na vanrednoj sjednici je donio odluku o korištenju sredstava posebne naknade u iznosu od 5.000 KM na ime sufinansiranja dezinfekcije objekata u svrhu sprečavanja koronavirusa.

 

„Jučer smo počeli sa dezinfekcijom objekata. Rekli smo da ćemo to učiniti u Općini Bosanska Krupa, ustanovama i preduzećima. Također, sa glavnim imamom Medžlisa je dogovoreno da će Općina obezbijediti i doznačiti im sredstva za dezinfekciju džamija u svim mjesnim zajednicama. Kada završimo vjerske objekte, dezinfekciju nastavljamo u skladu sa potrebama i mogućnostima“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

 

Načelnik Halitović dodaje da Općina Bosanska Krupa kada su u pitanju novčana sredstva za ovu namjenu ima podršku kantonalnih vlasti. Uz vlastita sredstva, biće dovoljna za provođenje preventivnih mjera.

 

U tom smislu već treći dan se peru i dezinfikuju ulice u Bosanskoj Krupi. Dezinfikovano je središte općine, zatim ulice u Bosanskoj Otoci, Jezerskom i Mahmićima, a to će se činiti i u ostalim dijelovima lokalne zajednice.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 388 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1870 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa