PRILIKA ZA NEZAPOSLENE: Općina Bosanska Krupa (su)finansira omladinske start-up biznise

četvrtak, 06 Februar 2020 11:07

Općina Bosanska Krupa je objavila javni poziv za (su)finansiranje najboljih omladinskih start-up biznisa u Bosanskoj Krupi. U sklopu je to programa kojeg je Općina sa Institutom za razvoj mladih KULT iz Sarajeva započela 2015. godine. U proteklih pet godina finansirala je 9 biznis planova i za to utrošila 23 hiljade KM. Ove je godine uvećala sredstva za ovu namjenu pa najbolje start-up biznise finansira sa 10.000,00 KM. 

Buđenje poduzetničkog duha među mladima, motivisanje studenata, početnika i kreativnih pojedinaca sa inovativnim i provodivim poslovnim idejama, obuka o procesu stvaranja novih poslovnih mogućnosti, omogućavanje mladima stvarno pokretanje vlastitog biznisa, glavni su ciljevi ovog programa. 

Na javnom pozivu mogu učestvovati nezaposlena fizička lica (osobe od 18 do 35 godina starosti), pojedinačno ili u grupi, koji se u momentu podnošenja prijave ne mogu okarakterisati kao poduzetnici iako su to nekada bili, te timovi u kojima je oko jedne poslovne ideje okupljeno više osoba. 

Ideja koja se prijavljuje mora se obraditi kao biznis plan, u svim djelatnostima osim trgovine i ugostiteljstva (izuzev originalnih ideja vezanih za turizam i domaće proizvode) pod uslovom da se realizuje na području općine Bosanska Krupa. 

Općina Bosanska Krupa će za uspješno ocijenjen biznis plan osigurati su/finansiranje: troškova registracije firme; dio ili u cjelosti troškova zakupnine prostora do visine odobrenih sredstava; dio ili u cjelosti troškova zdravstvenog i penzionog osiguranja u prvoj godini; dio troškova uređenja i opremanja poslovnog prostora; dio troškova nabavke opreme, mašina, alata. 

Podnosilac prijave za svoj uspješno ocijenjen biznis plan najviše može dobiti 2.500,00 KM. 

Prijem aplikacija vršit će se do 19. 2. 2020. godine. Uz javni poziv na web stranici Općine Bosanska Krupa objavljen je prijavni obrazac, kao i uputstvo za popunjavanje prijave. 

Tekst javnog poziva i prateću dokumentaciju možete pronaći na ovom linku: http://opcinabosanskakrupa.ba/javni-poziv-za-su-finansiranje-najboljeg-omladinskog-start-up-biznisa/

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 491 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1753 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa