Bosanskokrupski pčelari na sajmu meda u Beogradu

Članovi Udruženja pčelara „Lipa“ Bosanska Krupa započinju realizaciju projekta „Edukacija pčelara u proizvodnji pčelinjih proizvoda sa dodatnom vrijednosti „ kojeg su kandidirali i poslije selekcije bili odabrani za finasiranje u okviru projekta Farme II.Ovog vikenda boraviće u Beogradu gdje će posjetiti XII državni sajam meda Beograd ,već dugo najbolji sajam pčelarstva u cijelom regionu.

Po prvi put pčelari „LIPE“ boraviće na sajmu dva dana,tako da će imati dovoljno vremena ,ne samo za razgledanje sajamske ponude,već i za razmjenu iskustava,prisustvo predavanjima i kupovini svega onoga što će im u novoj pčelarskoj sezoni trebati,a po sajamskim cijenama. Kao i uvijek posebno zanimanje je usmjereno na inovacije u ovoj oblasti koje tradicionalno , pčelari regiona, najviše vole promovirati na Sajmu meda u Beogradu. Ova edukacijska posjeta je samo jedna ili prva aktivnost u projektu Farma II udruženje pčelara „Lipa“ iz Bosanske Krupe .Biće ih još mnogo u narednih šest mjeseci .Kroz sve aktivnosti nova saznanja dobiće 30 članova „LIPE“ .

Bosanskokrupsko udruženje pčelara je uspjelo ovim zaista zahtjevnim projektom obezbjediti sredstva za edukaciju i jačanje kapaciteta udruženja „LIPA“ dobiti 18 000 KM.Ovoj,dodajmo jojš jednu informaciju,a to je da je općina Bos.Krupa prije nekoliko dana isplatila poticaje prijavljenim pčelarima za 2019. godinu.

Dževada Štancl

Ocijeni
(2 glasova)
Čitano 552 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1460 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa