Bosanska Krupa za unapređenje „Pilane“ od FMRPO dobila 136 hiljada KM

Putem javnog konkursa za jedinice lokalne samouprave u Federaciji Bosne i Hercegovine u svrhu dodjele sredstava za unapređenja poduzetničkih zona, Općina Bosanska Krupa je od Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta dobila grant sredstva u iznosu od 136.330,00 KM.

Novac je danas nakon potpisivanja ugovora između načelnika Armina Halitovića i ministra Amira Zukića postao operativan i uskoro će služiti za izgradnju interne saobraćajnice, oborinske kanalizacije i ugradnju termo fasade na objektu Centra za podršku poduzetništvu u Poslovnoj zoni „Pilana“.

„Modernizacija PZ Pilana - Plan 500+“ naziv je projekta s kojim je Bosanska Krupa aplicirala krajem oktobra ove godine. Ukupna vrijednost projekta je 242.320,18, od čega je Općina u budžetu osigurala 105.990,18.

Realizacijom ovog projekta koji traje oko 8 mjeseci završavaju svi radovi i prestaju sva ulaganja u Poslovnoj zoni „Pilana“. Dakle, bit će izvršena rekonstrukcija preostalog dijela interne saobraćajnice i oborinske kanalizacije, što će omogućiti adekvatan pristup postojećim objektima i parcelama za koje su investitori već iskazali interes

Također, kroz projekt će se ugraditi termo fasada na Centru za podršku poduzetništvu (BSC), koji je smješten u PZ. Na ovaj način će se maksimizirati funkcionalnost i postići ekonomičnost BSC-a, te omogućiti odvijanje edukacija i seminara za firme u PZ tokom cijele godine.

Na osnovu prethodno urađene analize Općina će osigurati i obuku radne snage prema potrebama firmi u „Pilani“ za minimalno 30 radnika, zatim tri radionice za jačanje vještina srednjeg menadžmenta za 36 lica, usluge finansijskog savjetovanja, poslovnog planiranja, marketinga i sl. za najmanje 3 firme, a sve zajedno će potpomoći otvaranje 60 radnih mjesta do kraja projekta.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 562 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1449 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa