Protekla dva dana delegacija Općine Bosanska Krupa predvođena načelnikom Arminom Halitovićem boravila je u Beču, tačnije općini Ottakring. Razlog posjete je preuzimanje vozila za prikupljanje i odvoz otpada koje je pomenuti bečki okrug na čijem se čelu nalazi načelnik Franz Prokop, kao pomoć i znak prijateljstva, odlučila pokloniti Bosanskoj Krupi. Sve je to zahvaljujući lobiranju i angažmanu bh. dijaspore, odnosno Krupljanina Mirzeta Veladžića i njegove supruge Mirnese. 

Načelnik Ottakringa u Beču u našoj zemlji je boravio krajem aprila. Upoznao se sa Bosanskom Krupom, njenim bogatstvima i potencijalima, ali i obećao pomoći u izgradnji mosta koji će spajati Male ade i SRC “Ade“. Sudeći prema čvrstim obećanjima tada i u protekla dva dana to će se uskoro i desiti, međutim dok se za to ne ispune zahtjevi evropske administracije, Ottakring je odlučio Bosanskoj Krupi, odnosno njenom komunalnom preduzeću pokloniti vozilo za prikupljanje i odvoz otpada vrijedno oko 50 hiljada KM. 

„Zaista smo počastvovani dolaskom, obradovani prijemom i svakako novim vozilom koje ima Bosanska Krupa. Poklon je impresivan, mnogo vrijedi i značit će našim građanima. Ovo je peto vozilo koje ima komunalno preduzeće i samo je jedno mlađe od ovog. Ja se u svoje ime i u ime Krupljana zahvaljujem načelniku Ottakringa, direktoru komunalnog preduzeća, našim ljudima u Beču koji su bili poveznica“, ističe načelnik Armin Halitović. 

Prvi čovjek 16. okruga u Beču ne krije zadovoljstvo zbog novog prijateljstva i saradnje. Kaže da vozilo nije posljednja stvar kojom žele pomoći Bosanskoj Krupi. Uskoro će ispuniti i obećanje za izgradnju drvenog mosta, te nastojati podržati projekte u oblasti obrazovanja. 

„U Bosanskoj Krupi sam bio premalo, imam u planu doći opet polovinom godine, nadam se da ću tad imati priliku prisustvovati otvaranju mosta. Drago mi je da ste ovdje“, poručio je načelnik Prokop delegaciji iz Bosanske Krupe i srdačno se zahvalio na priznanju „Počasni građanin“ koje mu je u znak zahvalnosti za sve što je učinio dodijelilo Općinsko vijeće Bosanska Krupa i koje će, kako naglašava, još više učvrstiti veze. 

Susret u Beču, osim za uručenje priznanja Općinskog vijeća i umjetničkih slika sa motivima Une koje će od danas krasiti kabinet Franca Prokopa, iskorišten je da se načelno dogovori i potpisivanje protokola o saradnji i prijateljskim vezama.

Sastanku su, osim načelnika Armina Halitovića i Franca Prokopa sa saradnicima prisustovali direktori javnih preduzeća u Bosanskoj Krupi i Ottaringu Nijaz Tatarević i Josef Thron, zatim vijećnici Martin Jurić, Thomas Brandstätter, Andeas Mrkicka, zastupnica u Parlamentu Austrije Nurten Yilmaz, kao i bračni par Mirnesa i Mirzet Veladžić.

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

- Policijska stanica  Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 07,00 sati ul.Unska saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

- Vatrogasna jedinica  izvještava da  nije u proteklom periodu  bilo dojava o požaru.

- Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  3 2  pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je  upućeno  2 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

- JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas od 08,00 do 10,00 sati  prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške.Radovi na mreži i od 08,00 do 12,00 sati u  ul.Otočkih heroja i Čaršija.Sanacija kvara na mreži.   

- Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planski zastoja u isporuci el.energije.

-Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

- Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 8 C , vlažnost zraka 96% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 50 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 655 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda