U Ministarstvu za pitanja boraca i ratnih vojnih invalida  Vlade USK završene su rang liste za dodjelu stipendija ovog Ministarstva. Uslove je ispunilo 980 studenata. Pravilnikom su utvrđeni uslovi, kriteriji i postupak dodjele stipendija studentima boračkih kategorija koji imaju prebivalište na području Unsko-sanskog kantona i u općinama Prijedor, Bosanski Novi, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška i Bosanska Kostajnica, a koji ne koriste stipendiju po drugom osnovu.                                                                                                                                                   

–Ove godine utvrđen je i  način kontinuiranog prava na stipendiju odnosno studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju, prošle godine a koji su redovno upisali narednu godinu zadržali su pravo na stipendiju do završetka redovnog studija, sa potvrdom o upisu naredne godine. Takvih studenata je bilo 346, naglašava ministar za pitanja boraca i RVI Dževad Malkoč.

– Nažalost, više općina i gradova ukinulo je grantove za stipendije te je studentima ovo Ministarstvo jedina šansa da dobiju stipendiju. Stipendije dodjeljuju: Bosanska Krupa (144 stipendije), Sanski Most (36 stipendija) i Velika Kladuša ( 120 stipendija). Grantove za stipendije, obaviješteni smo zvanično, nemaju : Grad Bihać, Grad Cazin ni općine Bosanski Petrovac, Ključ, Bužim.  Jedinstvenog smo stava da svi studenti dobiju stipendiju, pogotovo jer se radi o studentima iz boračkih populacija.                                            

Rang lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju bit će, od  petka, 22. septembra, istaknuta na oglasnoj tabli Ministarstva za pitanja boraca i RVI u Bihaću.

 

Izvor: Vlada USK

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 568 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda