Danas je u Općini Bosanska Krupa učenicima osnovnih škola podijeljeno 70 kompleta udžbenika. Praksa je to započeta prije nekoliko godina kako bi se pomoglo roditeljima koji u teškoj materijalnoj situaciji školuju djecu. Podjelu paketa sa kompletnim knjigama Općina Bosanska Krupa započela je 2010. godine kada je besplatne udžbenike dobilo 15 osnovaca. Svaki učenik koji sačuva knjige slijedeće godine dobija novi komplet, dok se u budžetu Općine planiraju sredstva za kupovinu dodatnih udžbenika čime je stvoren revolving fond.

 

Ovo je najmanje što možemo učiniti za naše školarce. Ne iziskuje velika finansijska sredstva a zaista mnogo znači. To potvrđuju i roditelji. Knjige smo uručili svima koji su nam se obratili, tako da ja računam kako u našoj općini nema više niti jednog đaka koji nema iz čega učiti i sticati neophodno znanje“ – kazao je načelnik Općine Armin Halitović.

 

Roditelji kažu da im mnogo znači što Općina i načelnik vode računa o knjigama za njihovu djecu, jer se za njih moraju izdvajati značajna finansijska sredstva. Pri opremanju djece za školsku godinu novca nemaju dovoljno ili čak nikako.Osim ove pomoći Općina će kao i ranijih godina subvencionirati prijevoz učenika, te stipendirati sve redovne studente koji studiraju na državnim fakultetima.

 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

2

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 572 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda