Razvojna banka FBiH je u bosanskokrupskom Domu kulture, u saradnji sa Općinom, organizirala prezentaciju svojih kreditnih linija i drugih proizvoda. Borislav Trlin, direktor za istraživanje i razvoj u Razvojnoj banci FBIH, sve prisutne privrednike je informisao o kreditnim linijama, uslovima kreditiranja, pogodnostima, te načinu apliciranja za kreditna sredstva koja će Razvojna banka plasirati u svrhu razvoja, a s ciljem novih investicija i privrednog napretka. 

Suština prezentacije, kako kaže gospodin Trlin, jeste da se ohrabre privrednici i pozovu na partnerstvo sa Razvojnom bankom koja želi pružiti pomoć u realizaciji poslovnih ideja. 

„Ovu vrstu prezentacije koristimo da čujemo utiske s terena do kojih nam je stalo kako bismo se na vrijeme prilagođavali kreditnim linijama, našim projektima, potrebama poslodavaca i menadžera u ovom regionu. Mi smo razvojno, a ne komercijalno bankarstvo i kao takvi se razlikujemo od komercijalnih banaka, razlikujemo se u pristupu klijentima, odnosno partnerima. Naši kreditni analitičari su spremni da zajedno sa partnerima uđu u realizaciju kompletne aplikacije“, kaže direktor Trlin. 

Razvojna banka nudi čitavu lepezu kreditnih proizvoda sa fiksnom kamatnom stopom od tri do četiri posto koji pokrivaju sve moguće sektore u Federaciji BiH. 

„Za izvoznike recimo imamo tri-četiri posebne kreditne linije jer cijenimo da su to ljudi kojima treba dati posebnu pozornost, za poljoprivredu također posebne pogodnosti sa velikim grejs periodima, velikim rokom otplate. Ono što je interesantno je finansiranje obrta, mikro biznisa, početnika“, dodaje Trlin. 

Nakon prezentacije uslijedila su pitanja i odgovori u vezi s potencijalnim kreditnim zahtjevima. U otvorenom i konstruktivnom dijalogu prisutni su iskazali zainteresiranost  za buduću suradnju, te pozdravili transparentnu vrstu komunikacije predstavnika Razvojne banke FBiH sa privrednicima. Naglašeno je i to da se za sva pitanja privrednici iz ovog kraja BiH mogu obratiti u poslovnicu u Bihaću gdje će dobiti sve potrebne informacije i smjernice. 

Kabinet načelnika Općine Bosanska Krupa

Mlada nogometna reprezentacija naše države U21, igrači do 21 godine, u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo pobijedila je  Portugal, jednu od najboljih evropskih selekcija u ovom uzrastu.

Zinedin1210

- Policijska stanica  Bos.Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

U 12,35 sati Bos.Krupa Luke vodocrpilište krivično djelo - teška krađa od strane NN lica ili više njih.Istraga u toku.

U16,00 sati Bos.Krupa ul.511 Slavne saobraćajna nezgoda - sudar dva put.motorna vozila.Materijalna šteta.Uviđaj izvršen.Prekršajni nalog na 1 lice.

-  Vatrogasna jedinica  izvještava da  nije u proteklom periodu  bilo dojava o požaru.

-  Hitna  služba  Doma  zdravlja  Bos.Krupa  saopštava  da  je  u proteklom periodu  pregledala  2 8  pacijenata, za  KB “Dr.I.Ljubijankić” je  upućeno  3  lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

-  JKP“10. Juli”Bos. Krupa saopštava  da  je  isporuka    vode  u  proteklom periodu  na području općine zadovoljavajuća.Danas nema   prekida u isporuci vode.   

-  Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu  zadovoljavajuća. Danas nema planskih zastoja u isporuci el.energije.

-  Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopštava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija  po redu vožnje.

-  Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine su prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po suhim  kolovozima. Upozorenje na manje osipe kamenja na kolovoz mag.putu M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na prevojima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

 

-Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 7 C , vlažnost zraka 75% , dok je vodostaj rijeke Une iznosio 35 cm (NV).

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 585 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Maj 2019 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda