Printaj ovu stranu

Bugarin Ivaylo Petev je novi selektor nogometne reprezentacije BiH

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
Bugarin Ivaylo Petev je novi selektor nogometne reprezentacije BiH
Petev je danas dobio podršku na zasjedanju Izvršnog odbora Nogometnog saveza BiH te će u narednom periodu predvoditi s klupe najbolje bh. nogometaše.
Peteva je prethodno izabrala nepotpuna Komisija za izbor selektora budući da predsjednik Nogometnog saveza Elvedin Begić nije bio prisutan na sastancima u društvu Vice Zeljkovića, Irfana Durića, Milorada Sofrenića i Ivana Beusa.
Begić se u međuvremenu pojavio na Komisiji, ali nije prirustvovao današnjoj sjednici Izvršnog odbora, baš kao ni Ranko Vučković iz Prijedora, koji je otkazao dolazak jer se nalazi u izolaciji zbog koronavirusa.
Petev će biti ukupno 12. selektor u historiji reprezentacije BiH, ne uzimajući u obzir da su po jednom kao vršioci dužnosti na klupi bh. tima sjedili Avdo Kalajdžić i Denijal Pirić, a Fuad Muzurović je u dva mandata vodio Zmajeve.
Novi selektor će se odmah morati baciti na posao budući da kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru počinju već u martu.
Zmajevi će kvalifikacije otvoriti gostovanjem Finskoj 24. marta, a sedam dana kasnije u BiH dolaze svjetski prvaci Francuzi.
KLIX
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 170 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости