Ajdin Ćehić sportista USK za 2018.godinu

U Domu kulture u Bosanskoj Krupi sinoć je priređena završna manifestacija za izbor najboljeg sportiste za 2018-tu godinu.Svečanosti dodjele priznanja i promocije sportskih rezultata uz nominirane i izabrane sportiste prisustvovali su čelnici Sportskog saveza USK,općinskih saveza,premijer i ministri u Vladi USK, poslanici u Skupštini Kantona, obnašatelji zakonodavnih funkcija općine Bos.Krupa kao i gradjani. U uvodu manifestacije ,uz pozdrave i dobrodošlicu na završno promoviranje sportskih rezultata prisutnima se obratio predsjednik Sportskog saveza USK-a Emir Dautović,premijer Mustafa Ružnić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Bosanska Krupa Elvira Mehić.Zajedničko u svim obraćanjima je zahvala svima onima koji podržavaju,bave se sportom i na taj način animiraju mlade da u slobodno vrijeme okrenu sportu kao najboljem načinu ispunjavanja slobodnog vremena,održavanja zdravog tijela i zdravog duha u današnje,mnogim stvarima opterećeno vrijeme.Svečanosti u Bosanskoj Krupi prisustvovali su i predstavnici prijateljskih gradova i sportskih saveza iz susjednih država Hrvatske i Slovenije s kojim Sportski savez USK-a kantona ima izuzetnu suradnju.

Za sportistu godine proglašen Ajdin Ćehić,koji je na ovoj večeri biran i za i najuspješnijeg sportistu u muškoj konkurenciji, a koji je već ponio titulu sportiste za 2018-tu grada Bihaća.U najizvrsnijeg ga je promovirao njegov pobjednički rezultat koji je postigao na međunarodnom šampionskom karate-kupu u Bregencu u Austriji,odnosno osvojeno mjesto u seniorskoj pojedinačnoj kategoriji.

Najuspješnije sportske ekipe u muškoj i ženskoj i muškoj konkurenciji za 2018-tu godinu na USK ,po odluci posebnog žirija, su :

-      Ženski rukometni klub"Krajina " Cazin,član prve lige Federacije BiH (jesenji prvaci ove lige u sezoni 2018/2019) i muški stono-teniski klub "Stens 73" iz Cazina za osvojeno prvo mjesto u prvoj ligi BiH u sezoni 2017/2018 i peto mjesto u Premijer ligi BiH u sezoni 2018/2019.

-      Za najboljeg trenera izabran je Senad Ćatić iz Kluba borilačkih sportova "Zino" Bihać".

-      Titulu najuspješnijeg sportskog radnika za 2018 .godinu ponio je Fikret Bečić,predsjednik džudo-kluba "Una " Bihać.

-      Specijalna nagrada Sportskog saveza USK za 2018.godinu dodijeljena Adelisi Dautović,članici Ženskog rukometnog kluba "Bihać",juniorska reprezentativka BiH koja je osvajajući prvo mjesto sa svojom ekipom na internacionalnom turniru u Tuzli proglašena i najboljom igračicom turnira.

-      U ženskoj konkurenciji najbolje rezultate je postigla Džana Kovačević,članica džudo-kluba "Una" iz Bihaća,a odlučujuća za njen izbor,u konkurenciji nominiranih , su bila dva njena rezultata:drugo mjesto s državnog prvenstva u kategoriji seniorki i treće mjesto osvojeno u Bihaću u istoj kategoriji.

-      Najuspješniji junior za 2018.godinu je Muhamed Džinović,član Tekwan-do kluba "Bosna " Cazin koji je bio treći na EP održanom u Mariboru,u Sloveniji,a najuspješnije juniorke koje su podijelile epitet najboljih su dvije Eme-Nadarević i Selman,jedna članica karate kluba "Regeneracija" iz Velike Kladuše,a druga karate kluba "Jion" iz Bihaća.One su u ekipnoj konkurenciji osvojile u borbama prvo mjesto na 19. balkanskom prvenstvu za kadete,juniore i U21 održanom u Dubrovniku,u Republici Hrvatskoj.

-      Najuspješniji kadet je Arnel Bulić iz Kluba borilačkih sportista "Zino" Bihać koji je bio drugi na velikom svjetskom takmičenju u Italiji,a najbolja kadetkinja je Hana Piralić,članica džudo-kluba "Una" iz Bihaća,jer je pored brojnih drugih ,osvojila i treće mjesto na europskom džudo-kupu u Italiji.

U Bosanskoj Krupi, na završnoj svečanosti izbora najboljeg sportiste dodijeljen su i tri posthumna priznanja za doprinos sportu: karatisti Šefketu Naliću iz Velike Kladuše,Harisu Rakoviću iz Bihaća te Ervinu Šahinoviću iz Bosanske Krupe u čije je ime priznanje primio njegov sin Zinedin Šahinović.Ervin je ostao u nezaboravnom sjećanju kao sportista,sportski radnik,veliki podržavalac sporta,omiljeni sugrađanin i jedan od boraca da se Krupljani vrate i žive u svom gradu.Njegov doprinos razvoju KK "Bratstvo" iz Bosanske Krupe je nemjerljiv.

Dodijeljena su priznanja za dostignuća u sportu za invalidna lica,ratna i civilna, koja se takmiče u svojim klubovima na USK-u.

Hasan Kovačević(SSRI 511 Bos.Krupa) izabran je za najuspješnijeg sportskog radnika u invalidnom sportu.

Najuspješniji trener je Ibrahim Topić(SSRI Cazin) iz malonogometne ekipe Njegova ekipa je bila osvajač državnog prvenstva u ovom sportu.

Ujedno ekipa koju trenira je proglašena za najuspješniju mušku ekipu u invalidnom sportu,dok je najbolja ženska ekipa,također iz Cazina-streljačka sekcija SSRI iz Cazina koja je na državnom prvenstvu osvojila treće mjesto.

Još jedno priznanje je u ovoj kategoriji sporta otišlo u Grad Cazin,Rami Lipoviću,kao najboljim sportistom u muškoj konkurenciji invalidnog sporta,koji je bio najbolji strijelac turnira u Mostaru gdje je njegova ekipa,SSRI"Cazin" osvojila prvo mjesto.

Posebne ovacije u Domu kulture u Bosanskoj Krupi dobila je Azra Dedić,članica SSRI Grada Bihaća koja je u prošloj godini na dva međunarodna takmičenja u Italiji osvojila jedno prvo i jedno drugo mjesto.

Dodijeljena su i brojna priznanja za pojedinačne rezultate u brojnim sportovima,specijalna priznanja,istaknuti su najbolji rezultati.

Od bosanskokrupskih sportista istaknimo da je sportistkinja općine Bosanska Krupa za 2018. godinu Iman Begić bila u nominaciji za najviše priznanje ovog izbora u ženskoj konkurenciji.

Takođe, Senaid Veladžić ,član karate kluba "Feniks" iz Bosanske Krupe dobio je priznanje od Sportskog saveza USK za osvojeno prvo mjesto u katama na Državnom prvenstvu u Banjaluci.

Priznanje sportskog saveza je dbila i Ajla Memić,članica Ženskog nogometnog kluba "Željezničar 2011" iz Bosanske Krupe koja je i reprezentativka U-19 reprezentacije BiH.

U ruke Amile Topalović,članice Kluba borilačkih sportova "Jezerski" Bosanska Krupa došlo je još jedno priznanje bosanskokrupskim i jezerskim sportistima.Amila je bila prvakinja na Četvrom državnom prvenstvu održanom u Bužimu u disciplini sparing-45 kg u kategoriji kadetkinja.

U Bosansku Krupu su došla još dva priznanja.Jedno do Aljoše Ramića,a drugo od njegove sestre Diane Ramić.Diana i Aljoša treniraju u Klubu borilačkih sportova "Zino" iz Bihaća.Brat i sestra su ,takmičeći se u svojim kategorijama u Point Fightingu u kategoriji juniora i kadeta osvojili dva prva mjesta.Sportski savez USK je nagradio priznanjima.

U kulturno-umjetničkom dijelu svečanosti nastupili su sportisti koji su uz to i polaznici muzičkog obrazovanja:Nadija Harbaš i Amil Dervišević,ali i čalnovi i članice Sportsko-plesnog kluba "Hypnotic" iz Bosanske Krupe.

Organizaciju ove svečanosti je u zadatku imao Centar za kulturu ,obrazovanje i informisanje Bosanska Krupa.Medijski pokrovitelji su bili Radio Bosanska Krupa i portal "Krupljani.ba".

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen četvrtak, 24 Januar 2019 12:10
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 86 puta

Vremenska prognoza

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 588 gostiju i nema prijavljenih članova

Kalendar

« Novembar 2017 »
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa.

Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi.

...

FOTO GALERIJA

prirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodaprirodapriroda