U SUBOTU PRVI BOSANSKOKRUPSKI MARATON

Atletski klub ‘Svjetlost' iz Bosanske Krupe u saradnji s Gradom Bosanska Krupa i gradonačelnikom Arminom Halitovićem, organizira 1.bosanskokrupski KRUPA KABINE polumaraton, 9.septembra 2023.godine, prvi sportski događaj ove vrste u historiji Bosanske Krupe. 

Generalni sponzor prvog polumaratona u Bosanskoj Krupi je kompanija KRUPA KABINE doo, dio grupacije SIAC, sa sjedištem u Bosanskoj Krupi.
Oko 130 takmičara je prijavljeno do sad na polumaratonsku trku, dok se oko 120 očekuje na trci na 5km.  Od zvučnih imena 1.bosanskokrupski KRUPA KABINE polumaraton očekuje Antu Živkovića iz Hrvatske, Domena Hafnera iz Slovenije, Emira Hastora, Amelu Trozić i Luciju Kimano iz BiH, ali i trkače iz Kenije, Srbije, Švicarske, kao i drugih država iz regije. Naš trkači i prvaci BiH Utoš Gutić i Alma Hrnjić takmičiće se na trci na 5K.
Važno je istaći da će se u sklopu prvog bosanskokrupskog KRUPA KABINE polumaratona održati  i prvenstvo USK u polumaratonu za juniore i juniorke, te seniore i seniorke.
Dužina polumaratona je 21,097 km, a u sklopu ovog događaja, biće održana i trka na 5 km, kao i trka za najmlađe - djecu školskog uzrasta, na 200 m, 400 m i 800 m.
Ova sportsko- turistička razglednica grada Bosanska Krupa osigurala je bogat nagradni fond, kao i različite poklone i iznenađenja.
Staza je dobila i internacionalni certifikat, te tako i zvanično potvrdila vrijednost ovog polumaratona i njegov kvalitet te akreditovala na ovaj način organizaciju i ciljeve ove manifestacije. Ovaj internacioanalni certifikat vrijedi pet godina.  
Prijave za polumaraton i trku na 5K su na linku
 
https://gb3timing.com/dogadjaj/1-bosanskokrupski-polumaraton/?fbclid=IwAR2NRH4pi6eLbMwi5LbXAK_7_FiBqeQIl_eWJd0FvBVhMa-vXcM_tpLxZLc
 
Prvi bosanskokrupski KRUPA KABINE polumaraton osmišljen je kao sportska i turistička poslastica, koja će trkačima, ali i svim posjetiocima predočiti ljepote Bosanske Krupe i kanjona rijeke Une, te se nećete pokajati ako drugu subotu u septembru mjesecu rezervišete za Bosansku Krupu, kao trkač ili gledalac.
 
RadioBK
SIAC1
Zadnji put promjenjen ponedjeljak, 04 Septembar 2023 11:58
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 300 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1902 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa