Frekvencija saobraćaja u jutarnjim satima slabijeg inteziteta

Frekvencija saobraćaja u  jutarnjim satima je slabijeg inteziteta, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekuje se pojačan intezitet vozila. I danas će biti izrazito vruće, pa se mole svi vozači da tokom dužih vožnji prave češće pauze. 

Još danas je, zbog radova na asfaltiranju, obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka (dionica Dragočaj-Tunjice). Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka.Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. 

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela. 

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i  Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik). 

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h. 

Na graničnim prelazima zadržavanja su, za sada, kratkotrajna.

BIHAMK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 421 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1090 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa