Printaj ovu stranu

BIHAMK - Vozačima se savjetuje oprezna vožnja zbog mokrog kolovoza i učestalih odrona

компьютерная помощь Сызрань
новости Винница
BIHAMK - Vozačima se savjetuje oprezna vožnja zbog mokrog kolovoza i učestalih odrona

Kolovoz na cestama u Bosni i Hercegovini je mokar ili vlažan, a izuzetak su dionice na jugu zemlje gdje se saobraća po pretežno suhom kolovozu.

Vozačima se na svim dionicama savjetuje oprezna vožnja, s obzirom na učestale odrone zemlje ili kamenja.

Tunel Crnaja (Konjic-Jablanica) do ponedjeljka ujutro (16.05.), otvoren je za dvosmjerni saobraćaj.

Zbog redovnog servisiranja opreme u tunelima Igman i Gaj, na autoputu A-1 smjer Lepenica-Sarajevo zapad, vozila saobraćaju suprotnom stranom autoputa, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-Granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 119 puta
новости Battlefiel4
портал недвижимости