SERVISNE INFORMACIJE za period od 11.12. do 14.12.2020

Policijska stanica Bos. Krupa obavještava da su u proteklom periodu zabilježili slijedeće:

11.12. Bos.Krupa ul.Radnička KD-krađa u vezi sa krivičnim djelom skidanje ili povreda službenog pečata od strane 1 lica.Nakon kompletiranja predmeta slijedi izvještaj kantonalnom tužilaštvu o počinjenom KD-u.

Vatrogasna jedinica izvještava da nije imala intervencija i dojava o požaru.

Hitna služba Doma zdravlja Bos. Krupa saopćava da je u proteklom periodu pregledala 74 pacijenata, za KB “Dr. I. Ljubijankić” je bilo upućeno 14 lica. Na porodilištu nije bilo prinova.

JKP“10. Juli ”Bos. Krupa saopćava da je isporuka vode u proteklom periodu na području općine zadovoljavajuća.Danas od 07,00 do 15,00 sati planski prekid u isporuci vode u ul.505 Viteške i dijelu 511 Slavne.Sanacija kvara na mreži, i od 07,30 do 10,00 sati u naseljima Tećija i Dolovi.Radovi na mreži.

Elektro-distribucija izvještava da je isporuka električne energije na području općine u proteklom periodu zadovoljavajuća.Danas nema planskih prekida u isporuci električne energije.

Autobusna stanica u Bosanskoj Krupi saopćava da se autobusni saobraćaj u lokalnim i među - gradskim linijama u proteklom periodu odvija po redu vožnje.

Službe   za   održavanje   puteva   na   području   općine   Bosanska   Krupa   obavještavaju da su sve magistralne, regionalne i lokalne ceste na području općine prohodne, uslovi odvijanja saobraćaja su dobri, saobraćaj na svim putnim pravcima odvija po mjestimično vlažnim kolovozima. Upozorenje na odrone kamenja na kolovoz na mag.puta M-14 (od 22-28 km), Bihać-Bos.Krupa u kanjonu rijeke Une, kao i u usjecima i na pravcima ostalih putnih pravaca, koji ugrožavaju bezbjednost saobraćaja, a koji se čiste i uklanjaju.

Preporučuje se oprezna vožnja na svim putnim pravcima, prilagođavanje brzine uslovima na putevima i poštivanje saobraćajnih propisa i ograničenja.

Hidro-meteorološka mjerenja na području općine Bos.Krupa jutros u 07,00 sati su sljedeće: temperatura zraka 5 C , vlažnost zraka 98 % , dok je vodostaj rijeke Une u Bosanskoj Krupi 119 cm, u Bosanskoj Otoci 158 cm, a rijeke Krušnice 163,50 cm (NV).

 

Prognoza vremena

Jutros je u Hercegovini i na jugozapadu Bosne sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U ostatku naše zemlje oblačno.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Bjelašnica -6; Drvar -1; Ivan-sedlo 0; Livno, Široki Brijeg 1; Sarajevo-Bjelave 2; Bugojno, Gradačac, Jajce, Tuzla 3; Bihać, Sanski Most, Zenica 4; Grude 5; Neum 9; Mostar 10; Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 941 hPa, za 3 hPa je niži od normalnog i lagano raste.


Danas će u Hercegovini i na jugozapadu Bosne preovladavati pretežno sunčano vrijeme. U ostatku zemlje pretežno oblačno, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Vjetar u Bosni slab do umjeren uglavnom sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Dnevna temperatura od 3 do 8, na jugu od 10 do 14 °C.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 475 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 2138 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa