Potvrdjen prvi slučaj korona virusa u Hrvatskoj

FOTO: Shutterstock FOTO: Shutterstock

POTVRĐEN je jedan slučaj zaraze koronavirusom u Hrvatskoj.
"Riječ je o mlađem čovjeku, nalazi se u Klinici za infektivne bolesti 'Fran Mihaljević' u Zagrebu", potvrdio je premijer Andrej Plenković nakon sjednice Nacionalnog štaba civilne zaštite u zgradi vlade.
Kazao je da je hospitalizirani muškarac izoliran i da je u dobrom stanju.Hrvatska ulazi u višu fazu pripravnosti, a njezin zdravstveni sistem,kako su kazali ima sve mogućnosti odgovora na opasnost.
Prema onom što objavljuju mediji iz Sarajeva na klinici za plućne bolesti u Podhrastovima pravi se izolatorij za slučajeve koronavirusa. Podsjećamo federalni krizni štab formiran još prije mjesec i isto je naređeno i kantonima.KB”DR.Irfan Ljubijankić” je nedavno zabranila posjete pacijentima kao još jedna od mjera predostrožnosti.
U slučaju simptoma pacijenti telefonom treba da pozovu dežurne epidemiološke službe gdje će dobiti sve instrukcije,nikako da odmah dolaze u bolnice.
Mjesta panici nema, jer sve mjere koje se poduzimaju vrše se iz razloga pripreme i prevencije .U ovom slučaju gradjani treba da suradjuju sa institucijama i to je najbolja mjera u suzbijanju širenja bilo kakve eventualne epidemije.


Index.hr/Klix.ba/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1888 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa