Zbog različite vlasti na gradskom i kantonalnom nivou osjetile se tenzije na današnjem sastanku

Operativna grupa za koordinaciju i upravljanje migrantskom krizom nije zasijedala nekoliko mjeseci budući da je situacija, kako su procijenili, bila mirna.

Ipak, najnovija dešavanja i međusobni obračuni migranata u kojima je jedna osoba ubijena izazvala je reakciju vlasti u Unsko – sanskom kanotu.

Zaključak Operativne grupe je da traži zatvaranje centara “Miral” u Velikoj Kladuši i “Borići” u Bihaću, kao i prebacivanje migranata koji borave u gradu u centar “Lipa”.

Ne želim da raspravljam o nadležnosti, šta je čija nadležnost. Ne želim da raspravljam o međusobnim optuživanjima policijskih agencija, ne želim da raspravljam da li je trebalo izvršiti deportaciju nekih ljudi, kad dobro znamo iz protekle četiri godine da je nemoguće izvršiti deportaciju“, komentarisao je nedavno Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća.

Ovakav stav su oštro kritikovali na sastanku Operativne grupe.

Najveća izloženost i najveći angažman je bio od strane MUP-a i naše policije. Krajnje je nekorektno od strane gradonačelnika Bihaća upirati prstom u policiju USK-a“, kazao je za USKinfo.ba Mustafa Ružnić, premijer Unsko-sanskog kantona.

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 466 puta

Radio BK LIVE

 

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1875 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa