Vlada FBiH: Formiran ad hoc tim za nabavku 400.000 vakcina

FOTO: Arhiva FOTO: Arhiva

Vlada FBiH formirala je ad hoc tim za nabavku 400. 000 vakcina, koji do četvrtka treba da podnese izvještaj o mogućnosti nabavke te količine vakcina, rekao je premijer FBiH Fadil Novalić.

Vlada F BiH je potvrdila odluku o formiranju ad hoc tima koji će u ime FBiH pregovarati s proizvođačima, a predsjednik je prim. dr .Davor Pehar.

“Ovo je najkompetentnija grupa gdje je uključeno i Ministarstvo zdravstva i Zavod za javno zdravstvo.Ova ad hoc grupa treba da dostavi prijedlog ugovora o nabavci vakcina, cijenu dobavljača i količinu vakcina. Količina ne može biti veća od 400.000 vakcina i da cijena ne bude preko 12 miliona KM, jer toliko sada imamo u budžetu”, rekao je Novalić.

Objasnio je da je to dovoljan broj, budući da imamo i program Covax , koji je već uplaćen, te se ne odustaje ni od programa EU, koji garantira 870.000 vakcina. Rok za dostavu izvbještaja je četvrtak u 10 sati, kada će biti sjednica Vlade FBiH u Mostaru.

Davor Pehar je informisao i o današnjoj sjednici Kriznog štaba FBiH, na koji su razmatrane nove mjere:

Nezadovoljni smo epidemiolškom situacijom na prostoru FBiH, poglavito u Sarajevu, Mostaru, Tuzli. U ovom trenutku traju konsultacije oko konačnih preporuka i naredbi, koje ćemo sutra imati na stolu. One bi trebale biti rigoroznije i pomoći nam da zaustavimo ovaj uzlazni trend u incidenciji kovid pacijenata, rekao je Pehar.

Izvor: bhrt/RadioBK

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 93 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1581 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa