Dječije radosti uz kreativnu zimsku priču

U sklopu manifestacije ''Meggle zimska priča'', u Domu kulture u Bosanskoj Krupi održana je kreativna radionica za djecu osnovnoškolskog uzrasta, koju je vodio profesor likovne kulture Ismet Erdić sa saradnicima. Projekt je podržan od strane ProBudućnosti i Caritasa, a u organizaciji JU ''Centar za kulturu obrazovanje i informisanje''.

Preko trideset i petoro djece učestvovalo je u radionici, koja je bila edukativno-zabavnog karaktera, ali i takmičarskog, gdje su učesnici pokazali zavidnu kreativnost i požrtvovnost, ali i raspoloženje za druženje u ovim pretprazničnim danima. Dva sata rada i učenja, dobre zabave i druženja, zaključili su izložbom čestitki i nakita, koji su pravili na radionici, ali i razgovorom o budućim sličnim projektima, za koji su djeca i više nego raspoložena.

U sklopu Meggle zimske priče, koja traje već pet dana, imali smo priliku vidjeti i učestvovati u raznim aktivnostima te koncertima različitih bendova i umjetnika, dok se polako pripremamo za novogodišnju noć i doček na otvorenom. Danas u 18h u Domu kulture je književno kazivanje ''Od Ćopića do Šehića'', prof.dr.Šeherezade Džafić i magistrice Azre Ičanović, a od 20h je koncert na otvorenom, na šetalištu, tamburaškog sastava ''Bedem''. To je uvertira za sutrašnja dešavanja, gdje će se od 14h održati dječja nova godina s prigodnim programom i dodjelom paketića, a od 20h u novu 2020.godinu uvodi nas grupa Linija života.

Sve ove aktivnosti su u organizaciji općine Bosanska Krupa u saradnji s JU ''Centar za kulturu obrazovanje i informisanje'' Bosanska Krupa.

 

Elma V.

Meggle kreativna radionica 1

Meggle kreativna radionica 3

Meggle kreativna radionica 4

Meggle kreativna radionica 5

Meggle kreativna radionica 6

Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 624 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1590 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa