Četiri bosanskokrupske gimanzijalke ostvarile izvrstan rezultat na natjecanju na Owlipia intelektualnoj platformi

Najljepše vijesti najbolje osjetimo u ovim pretprazničnim danima kada se radujemo svakom uspjehu.

Divne vijesti stižu iz Owlypia u Bosansku Krupu ,sa međunarodnog online takmičenja za učenike i učenice cijelog svijeta.

U 25 najboljih svjetskih rezultata u svijetu , učenice Opće gimnazije u Bosanskoj Krupi su osvojile čak 4 plasmana.

U kategoriji „Social Science“, Lajla Beširević, osvojila je izvrsno drugo mjesto.

U natjecateljskom dijelu „Literature and Culture“, Lejla Mesić je osvojila petnaesto, a Belma Tulić devetnaesto mjesto..

U kategoriji „Art and Design“, Hanna Porić upisana na 22.mjestu u svijetu kroz ovo takmičenje .

Znači to, da su bosanskokrupske gimnazijalke,baš onako kako smo kazali na početku, na ljestvici najboljih u ovom takmičenju izborile se da budu među 25 najboljih na svijetu.Sam ovakav način takmičenja je veliki izazov,pa ostvarene uspjehe gimazijalki iz malog gradića Bosanske Krupe možemo smatrati izvanrednim.

Ove godine učešće u velikom Owlipia takmičenju je uzelo 58 zemalja svijeta ,u okviru 187 ispitnih centara u svijetu.

Prvih 25 učenika u svakoj predmetnoj kategoriji osvaja dodatne nagrade:
Tako je Lajla Beširević osvojila 40% popusta za globalnu rundu takmičenja u Cambridge-u i Bostonu, a ostale učesnice 10%.

Owlypia je Izazov intelektualaca, međunarodna je platforma za mlade u dobi od 11 do 14 i 15-18 godina .To je platforma koja mladima daje mogućnost za razmišljanje, pisanje, rasprave i naravno natjecanje u svemu tome,uz poseban užitak.

"Intelektualno izazovite svoje granice!" moto je Owlypia. Cilj ovog savremeno osmišljenog takmičenja je potaknuti intelektualnu znatiželju i razviti istraživačke vještine i akademsko povjerenje mladih ljudi u cijelom svijetu,te ih na taj način i povezivati.Owlypia se sastoji od online testova za sve, dvodnevnih „local“ događaja u različitim zemljama i četverodnevnih „global“događaja u najprestižnijim svjetskim institucijama.

Sve ove gimnazijalke zaslužuju iskrene čestitke,a naravno najdraže su im one koje su stigle iz njihove Opće gimnazije u Bosanskoj Krupi.

U ovoj školskoj ustanovi su nam kazali da uskoro stižu certifikati i rezultati i za ostale učesnice takmičenja: Ramizu Salkić, Elmu Ramić, Medinu Dizdarević, Ajšu Emrić, Aminu Fazlić i Saru Alijagić.

Sa takmičenja Owlypia u Bosansku Krupu ,sa međunarodnog online takmičenja za učenike i učenice cijelog svijeta su ,pored četiri bosanskokrupske gimnazijalke ,dva uspjeha donijele i srednjoškolke iz Bosanske Krupe koje pohađaju Richmond Park College Bihać .To su Farah Šertović-učenica prvog i Ema Jašaragić-učenica drugog razreda.Farah je na platformi Owlypia „Art and Desing “pozicionirana na deveto,a Ema na devetnaesto mjesto.

Dževada Štancl

Zadnji put promjenjen petak, 20 Decembar 2019 09:59
Ocijeni
(0 glasova)
Čitano 617 puta

RBK

BOSANSKA KRUPA Vrijeme  

Trenutno na portalu

Ko je na portalu: 1513 gostiju i nema prijavljenih članova

O NAMA

Radio Bosanska Krupa emituje dnevno 17 sati programa. Ovaj radio svojim signalom sa stereo predajnika snage 1000W pokriva cjelokupnu teritoriju opštine Bosanska Krupa i dijelove opština Bihać, Cazin, Sanski Most, Bužim i Bosanski Novi. ...

KONTAKT

+387 37 471 111 Direktor/Marketing (tlf/fax)

+387 37 476 514 Izvršni direktor za program

+387 37 476 515 Režija/Studio

+387 37 470 005 Redakcija

e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Bosanska Krupa u slikama

KrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupaKrupa